Ütőképes csapat születik - Új rendőrőrsöt avattak Pátyon (+Képek)

Ütőképes csapat születik - Új rendőrőrsöt avattak Pátyon (+Képek)

Rendőrőrsöt avattak Pátyon hétfőn délelőtt. A nemzetiszínű szalag átvágásánál jelen volt Gulyás Dénes országgyűlési képviselő és Csipler Norbert rendőrkapitány is. Eddig 5 milliót költöttek az épületre, Székely László polgármester további fejlesztéseket helyezett kilátásba.

Képgaléria a cikk alján!

Folyamatos, 24 órás rendőri jelenlétet ígért az új pátyi rendőrőrs átadóján Csipler Norbert budaörsi rendőrkapitány. Mint megtudtuk 6 rendőr teljesít majd szolgálatot a környéken. „Számunkra nagyon fontos Páty és a Zsámbéki-medence közbiztonsága” – hangsúlyozta Csipler Norbert, hozzátéve, hogy az elmúlt hetekben nagyon megszaporodtak a bűncselekmények a településen, aminek csökkentése érdekében már hoztak intézkedéseket – az elmúlt héten portyaszolgálatot kezdtek meg a rendőrök. Az új rendőrőrsről úgy fogalmazott; "nagyon kényelmes és minden szinten kielégítő helyet" kapnak munkatársai.


                                  Székely László polgármester és Csipler Norbert rendőrkapitány

Gulyás Dénes nem szeretne sok munkát a rendőröknek

„Amikor ellenzéki politikusként felvetettem a választókerületem közbiztonságának kérdését, azt a választ kaptam, hogy a választókerületem kifejezetten biztonságos” – mesélte az átadó ünnepségen Gulyás Dénes, a terület országgyűlési képviselője. Hozzátette, akkor is azt gondolta, hogy lehet, hogy az agglomerációs térség jobb helyzetben van, mint az ország számos pontja, ezt mégsem lehet megmagyarázni annak, akihez betörtek, vagy akinek éppen ellopták az autóját.


                                                      Gulyás Dénes országgyűlési képviselő

Gulyás Dénes beszédében elmondta: „én azt kívánom az egész régiónak, hogy ne legyen munkájuk itt a rendőröknek. Az lenne jó, ha nyugodtan ebédelhetnének, és tudnánk, hogy ott vannak, de nem lenne lopás, csalás”.

További fejlesztések is lesznek

"Hosszú évek lemaradását pótolva közbiztonsági központot szeretnénk átadni" - mondta ünnepi beszédében Székely László, Páty polgármestere az új rendőrörs bejárata előtt. A település első embere úgy fogalmazott, hogy "a közbiztonság és a rend mind az egyén, mind a közösség számára fontos". Hozzátette, Páty ebben a tekintetben nagyon le volt maradva, de ebben folyamatos változás következik majd be.


                                                                              Az új járőrautó

Székely László polgármester a Varkapu.info-nak elmondta; az őrs épületének felújítása nagyjából 5 millió forintjába került az önkormányzatnak, és további 1,5 millió forintért vásárolták a járőrautót autót a két körzeti megbízottnak, de megbecsülhetetlen az az összeg, amit kiváltott a helyiek segítsége, társadalmi munkája.

A polgárőrség szerepe Székely László szerint nem veszíti el a jelentőségét, az őrsön dolgozó rendőrök, a körzeti megbízott és a helyi polgárőrök együtt szerinte egy ütős csapatot fognak majd létre hozni. "A rendőrök igénylik a polgárőrök segítségét" - hangsúlyozta.


                                                                   A körzeti megbízott irodája

Az épületben egyébként külön irodája lesz a körzeti megbízottnak, de lesz egy közösségi terem is, amit akár a polgárőrök is használhatnak. A szolgálatot teljesítő két rendőr is külön szobában dolgozhat majd. Bár még nincs kész, az épületen belül két rendőrlakást is kialakítanak, térfigyelő kamerát is fognak telepíteni az épületre, sőt, a pincébe egy kisebb fogdát is terveznek. A további fejlesztésekre mintegy 5 millió forintot szám az önkormányzat már az idei kötlségvetésben is, az üzemeltetés további költségeit azonban az önkormányzat tervei szerint a rendőrség állná.

(Varkapu.info)


Kapcsolódó cikkek:
Új vezető a Budaörsi Rendőrkapitányság élén
Megalakult a Pátyi Polgárőr Egyesület
Reszkessetek betörők: Új autót kapott a körzeti megbízott Pilisborosjenőn (+Képek)
A tetőn keresztül emelték ki a széfet Pátyon

view counter
view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Faanyag, fűrészárú, készházak, tetők, burkolóanyagok, nyílászárók, ereszcsatornák, kémények, stb.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel