Nem traffipax az Árpád híd és környékére felszerelt tucatnyi kamera

Nem traffipax az Árpád híd és környékére felszerelt tucatnyi kamera
Majdnem egy tucat új kamerát szereltek fel az Árpád híd pesti oldalán, valamint a felújított útszakasz további részein. Gyorsan elkezdődött a találgatás, milyen célt szolgálnak.
 
Lassan véget ér a Róbert Károly körút felújítása, ahol a körúton és az Árpád híd pesti felhajtóján is egyre-másra jelentek meg a kamerák – írja cikkében a Totalcar.
 
A lap rá is kérdezett a Budapesti Közlekedési Központnál (BKK), milyen okból kerültek fel a kamerák? A válasz szerint a projekt keretében összesen 11 darab forgalomfigyelő kamerát telepítettek - tehát nem traffipaxokat - , amelyeket a Budapest Közút forgalomtechnikai központjába kötöttek be. A kamerák célja a forgalom figyelése, így amennyiben szükséges, azonnali beavatkozás kezdeményezhető a központból a kamera által továbbított valós idejű képek alapján (pl. torlódások esetén a jelzőlámpa program módosítása).
 
  • Árpád híd - Népfürdő utca lehajtó ág: 4 db kamera
  • Váci út: 1 db kamera
  • Róbert Károly körút - Teve utca: 5 db kamera
  • Róbert Károly körút - Lehel utca: 1 db kamera
 
 
A Róbert Károly ezen szakaszának felújítása keretében egyébiránt kétirányú kerékpárút épült, akadály mentesítették a gyalogos-átkelőhelyeket, megújult a közvilágítás, felújították a járdákat, 70 új fát és közel 12000 cserjét telepítettek.
 
(HVG, Fotó: Hírek, információk Óbudáról Facebook-csoport)
view counter
view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel