Felelős pénzügyi döntések – közösségi szemlélettel

Felelős pénzügyi döntések – közösségi szemlélettel
"Ha röviden kellene összefoglalnunk, mi is az értékalapú bankolás, valószínűleg olyan kifejezéseket említenénk, mint a szolidaritás, átláthatóság, környezettudatosság és a társadalmi felelősségvállalás."

 
 
Mindegy hol bankolsz. Vagy mégsem?
 
Az emberek többsége úgy tekint a számlavezető bankjára, mint a hipermarketekre. Kis különbségek vannak egyes árucikkeknél, de igazából mindegy, melyikbe sétálunk be: a lényeg, hogy közel legyen, és lehetőleg ne kelljen túl sokat várakozni a sorban.
 
A fogyasztói szemlélet azonban szerencsére átalakulóban van, és egyre nagyobb szerepet kap a tudatos fogyasztás és a gazdasági területekre is kiható, megfontolt elköteleződés. Ez az átfogó tudatosság mind több embert sarkall arra, hogy a tömegtermékekkel szemben előnyben részesítse a hazai termelők termékeit, átgondolja, kinek adja az adójának 1%-át, ügyel arra, hogy lehetőleg magyar vállalkozásokat támogasson vásárlásaival, és olyan etikus bankban tartsa és forgassa a pénzét, amelynek hitvallása és működése pozitívan befolyásolja a társadalmat és a környezetet.
 
Ha röviden kellene összefoglalnunk, mi is az értékalapú bankolás, valószínűleg olyan kifejezéseket említenénk, mint a szolidaritás, átláthatóság, környezettudatosság és a társadalmi felelősségvállalás.
 
 
Hiteles példája az etikus pénzintézeteknek a MagNet Bank, amely a közép-európai régióban egyedülállóan képviseli a gazdasági érdekeken túlmenően azokat a közösségi értékeket is, amelyek egy egészséges közösség és környezet kialakításához elengedhetetlen szempontok.
 
Igenis számít és van környezetformáló hatása, hogy egy bank milyen projekteket, vállalatokat hitelez, hogy profitorientáltságból atomerőműnek, kőolaj-finomítónak ad hitelt, vagy napelemeket gyártó cégnek. Az úgy nevezett zöld hitelezés az egyik vízválasztó, ami egy „hagyományosan” működő és egy értékalapú bankot megkülönböztet egymástól.
 
Mindemellett a MagNet számos programjában, termékében és kezdeményezésében fedezhető fel a civil szervezeteket segítő extra.  Ez az a plusz, amiért megéri bankot váltani. A MagNetnél ugyanis nem saját pénzükből, hanem a bank profitjából adakozhatnak az ügyfelek. Közösségi Adományozási Programjuk során idén is több mint 70 millió forint kerül civil szervezetekhez.
 
Örömhír, hogy Solymáron is van fiókjuk, így akinek szimpatikus volt, amit olvasott, ne mulasszon el benézni hozzájuk.
 
MagNet Magyar Közösségi Bank - Solymár
2083 Solymár, Várhegy u. 1.
Telefon: +36 1 428-8813 Fax: +36 1 428-8836 
Nyitva tartás: (H-K-CS) 8-16, (Sz) 8-18, (P) 8-15 óráig 
AKADÁLYMENTESÍTETT BANKFIÓK
 

 

 
view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel