Még idén kiépítik a városi térfigyelő rendszert Piliscsabán

Még idén kiépítik a városi térfigyelő rendszert Piliscsabán
Piliscsaba közbiztonságának növelése és fenntartása érdekében Simon Gyula, közrendvédelmi tanácsnok javaslatára Piliscsaba Város Önkormányzata a 2017. évi költségvetésébenvárosi térfigyelő rendszer telepítésére forrást különített el.
 
Simon Gyula közleménye:
 
A kamerák darabszámát, és leendő helyszínét a polgárőrséggel és a rendőrséggel előzetesen egyeztettem, azok elhelyezkedése közbiztonsági szempontból indokolt.
 
A térfigyelő rendszer biztosítja a településen a mellékelt térképen meghatározott pontok vizuális felügyeletét, illetve gépjármű rendszámok azonosításának lehetőségét. A rendszer IP alapú eszközökből épül fel, a központot, a végpontokat és a teljes adatátviteli hálózatot a nyertes ajánlattevőnek kell kialakítania.
 
Piliscsaba Város fejlesztési és Üzemeltetési Intézménye 3 vállalkozótól kért be ajánlatot a térfigyelő rendszer kiépítésére vonatkozóan.
 
A beérkezett ajánlatokat követően a Képviselő-testület Településfejlesztési, Üzemeltetési, Környezetvédelmi és Informatikai Bizottsága, valamint Pénzügyi Ellenőrzési Bizottsága is tárgyalta a napirendet és egyhangúan javasolta a Képviselő-testületnek, hogy a városi térfigyelő rendszer kiépítésére a beadott ajánlatok alapján a B-Angel Biztonsági Szolgálat Kft. (2081 Piliscsaba, Fő út 104.) bruttó 6.144.212 Ft-os árajánlatát válassza. (a második árajánlat 10.206.342 Ft volt)
 
Piliscsaba három bejövő pontján lesz rendszámfelismerésre is alkalmas kamera, így Pilisvörösvár, Tinnye, és Pilisjászfalu felől is. A legtöbb forgalmas csomópontban is lesz elhelyezve térfigyelő, mely elsősorban a közterületi rongálások megelőzésére, valamint az átutazó bűnözők kiszűrésére is alkalmas lesz.

A kamerák tervezett kiépítési pontjai ( a kék jelzések az új kamerák, piros a már meglévő. A végleges terv, és a helyszínek műszaki adottságai ismeretében eltérés lehetséges)
 
 
A tervezésnél, az eszközök kiválasztásánál és a kivitelezésnél, valamint a működtetésnél a térfigyelő rendszerekre vonatkozó előírásokat szem előtt kell tartani.
 
A térfigyelő rendszer 9 darab nagy teljesítményű kamerából áll, erre kerül felfűzésre a korábban a köztemetőnél kiépített kamerarendszer, valamint a Garancstető lakóparkban kiépített (az ottani egyesület által finanszírozott) térfigyelő kamera. Ez még plusz 5 darab kamerát jelent. A Garancstető Egyesület vezetősége jelezte, hogy újabb kamerát kívánnak megfinanszírozni a lakópark fenti részében is. A kivitelezést végző helyi biztonsági szolgálat vezetője felajánlotta, hogy plusz három kamerát díjmentesen felszerel Piliscsaba be- és kilépő pontjaira. Magdolnavölgy lakóparkban az új üzemeltető által tervezett beléptető kamerarendszernek a mi térfigyelő rendszerünkhöz való csatlakozási lehetőségét még vizsgáljuk. Itt kisebb technikai nehézségek vannak, de meg kell találni a megoldást.
 
A térfigyelő rendszer 64 kameráig bővíthető, tehát mindig, amikor lesz erre egy kis forrása az önkormányzatnak, újabbakat tudunk telepíteni.
 
A kivitelezés még idén megvalósulhat, ha a döntést követően haladéktalanul aláírjuk a szerződést, hiszen csak az engedélyeztetési eljárás kb. egy hónapot vesz igénybe. Nagyon fontos, hogy az őszi esők, és a tél beállta előtt a rendszer átadásra kerüljön.
 
Simon Gyula
közrendvédelmi tanácsnok, előterjesztő
view counter
view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Első és egyedülálló 4 csillagos szálloda a Zsámbéki-Medencében.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel