XI. Tutajhúzó verseny Pilisvörösváron - Itt a versenykiírás!

XI. Tutajhúzó verseny Pilisvörösváron - Itt a versenykiírás!
A svábok Vörösvárra való betelepülésének 328. évfordulója alkalmából a hagyományőrző tutajhúzáshoz vállalkozó kedvű lelkes férfiakat, asszonyokat, fiúkat, lányokat várnak. Íme a versenykiírás!
 
 
 
 
Versenykiírás:
 
Az időmérés EvoChip-es eredményjelzővel történik!
 
1. A verseny célja: megemlékezés a magyarországi németek betelepülésére, az első telepesekre, akiknek egy része a XVII. század végén, a Dunán, „ulmer Schachtel” tutajokon jutott el Magyarországra.
 
2. A verseny ideje: 2017. augusztus 20. (vasárnap) 15 órától. A verseny helyszínén a szervezők egész napos programokkal várják a családokat!
 
3. A verseny helyszíne: Pilisvörösvár, bányatavak (a Kacsa-tónak a versenyre kijelölt szakasza).
 
4. Nevezési határidő: A versenyre nevezni elektronikus úton lehet az mhpvporta@gmail.com e-mail-címen vagy a Vörösvári Napok ideje alatt a programszervezőknél, 2017. augusztus 17-én 20 óráig. A helyszínen augusztus 20-án 14 óráig lehet nevezni az információs sátorban. A részvétel kizárólag azoknak a csapatoknak lehetséges, akik a megadott határidőig beneveznek.
 
5. Nevezési feltételek: Várjuk nemzetiségi, illetve hagyományőrző egyesületek, sportegyesületek, nemzetiségi önkormányzatok, intézmények, baráti vagy rokoni társaságok, cégek, alkalmi csapatok stb. nevezését. A csapatok 14. életévüket betöltött versenyzőkből állhatnak. 18 év alatti versenyző részvételéhez a szülő írásos engedélye szükséges. A szülő engedélyét a nevezéssel egy időben kell eljuttatni a szervezőkhöz. A versenyen mindenki saját felelősségre vesz részt. A csapatok létszáma 10 fő, nembeli korlátozás nélkül. A csapatok neve tetszőlegesen választható meg. Nevezési díj nincs.
 
6. Versenyszabályok: A verseny a tó megadott 200 méteres szakaszán a tutaj időre való áthúzásából áll. Az időmérés EvoChip-es eredményjelzővel történik, századmásodperces pontossággal. A tutajt kilencen húzzák, a csapat egyik tagja (befejező ember) az áthúzás során végig a tutajon lévő padon ül, míg a csapat többi tagja a kötelet húzza. Az időmérés akkor áll meg, amikor a befejező ember a tutajról leugorva a parton elhelyezett célzászlót megérinti. A tutajon utazó befejező ember csak jól úszó személy lehet, és úszómellényt kell viselnie. Minden csapat egyszer húz. A legjobb időeredményt elért csapat a győztes.
 
7. Óvás: Az óvást a versenybizottság azonnal tárgyalja. A hozott határozat ellen további fellebbezésnek helye nincs!
 
8. Díjazás, eredményhirdetés: A győztes csapat egy évig őrizheti a vándorserleget, valamint egy kisebb kupát, továbbá jutalmul 1 hordó sört kap. A verseny II. és III. helyezettjei emlékkupában, oklevélben és ajándékban részesülnek. Az ünnepélyes díjátadás időpontja: a verseny után, a helyszínen.
 
9. Egyéb rendelkezések: A versenyben tetszőleges öltözetben lehet részt venni (kesztyű, szöges- és stoplis cipő használata engedélyezett). A versenyen mindenki saját felelősségére vesz részt, a szervezők az esetleges sérülésekért, balesetekért felelősséget nem vállalnak.
 
Extrém időjárás esetén a szervezők a versenyt elhalaszthatják. A rendezők a változtatás jogát fenntartják. Minden egyéb, itt nem szabályozott esetben a versenybizottság a helyszínen dönt. A csapatok a nevezéssel automatikusan vállalják a versenykiírásban rögzítetteket.
 
Pilisvörösvár Város Önkormányzata 
Művészetek Háza Kulturális Központ és Városi Könyvtár
view counter
view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Első és egyedülálló 4 csillagos szálloda a Zsámbéki-Medencében.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel