Automata síkosságmentesítő kiépítése a pilisvörösvári aluljáróban

Automata síkosságmentesítő kiépítése a pilisvörösvári aluljáróban
Az Esztergom-Budapest vasútvonal fejlesztése során Pilisvörösváron kiépített különszintű csomópont (10-es úti aluljáró) építési engedélyeztetése során a Magyar Közút Nzrt. a közútkezelői hozzájárulásában előírta, hogy a csomópontnál automata síkosságmentesítést kell kiépíteni.
 
A NIF ezt a feladatot a vasút-korszerűsítéstől külön projektként kezelte, külön kiviteli közbeszerzést is írtak ki rá, ezért a projekt megvalósítására csak most kerülhet sor. A „Pilisvörösvár, 10. sz. főút közúti aluljáróhoz kapcsolódó automata síkosságmentesítő rendszer létesítése” c. projekt első lépéseként június 23-án a munkaterület átadása megtörtént. A berendezés kiépítése és üzembe helyezése után a berendezéshez tartozó érzékelők fizikai, időjárási paramétereket figyelnek majd, és ezek alapján a berendezés eldönti, hogy az útra lefagyhat-e a csapadék, a pára. Ha igen, akkor a rendszer szórófejeken keresztül folyékony síkosságmentesítő anyagot permetez majd az útra. A berendezés vízzel is működik, így nyáron pormentesítésre is alkalmas.
 
A kiviteli tervek elkészítése és jóváhagyása után, a tervek szerint augusztus 7-én elkezdődhet a síkosságmentesítő rendszer kivitelezése, ezért az aluljáróban folyó munkálatok miatt lezárásra lehet számítani.
 
 
 
 
 
 
view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Fiat márkaszerviz Pilisszentivánon. A cég egyik fő tevékenysége a gumiabroncs és felni kereskedés.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel