Kampány a fekete kutyákért, születésnap - Nyílt nap az Ürömi Menhelyen

Kampány a fekete kutyákért, születésnap - Nyílt nap az Ürömi Menhelyen
Augusztus 13-án, vasárnap a hontalan állatok világnapja alkalmából nyílt napot tartanak az Ürömi Menhelyen, ahol kicsik és nagyok egyaránt megismerkedhetnek az állatotthon lakóival, s betekintést nyerhetnek az önkéntesek munkájába.
 
A rendezvény célja amellett, hogy felhívják a kidobott, kóbor állatok sorsára a figyelmet, hogy a látogatók megismerkedhessenek Buksival és a kennelek fekete lakóival is.
 
Olvasónk közül biztosan sokan emlékeznek Buksira, aki napokon keresztül a forgalmas 10-es út mentén feküdt, mivel gazdájánál nem talált szerető otthonra. Miután számos bejelentés érkezett, az önkéntesek gondozásba vették. Az Ürömi Menhelyre szörnyű állapotba került, s látva az akkor készült fotókat róla, csoda, hogy nem adta fel küzdelmeit az idős kutya. Buksi túl van egy gyomorcsavarodáson, egy hashártyagyulladáson és egy agyvérzésen is, azonban az állapota nemhogy rosszabbra fordult volna, napról napra egyre erősebbé, vidámabbá vált.
 
Az ő kitartását, élni akarását helyezik az állatotthon őrangyalai a nyílt nap fő tematikájának. Amellett, hogy a kutyaszeretők egy nagy adag simogatással jutalmazhatják Buksit, 18. születésnapja alkalmából meglepetések is várnak majd rá.
Azonban az ünneplés mellett egy kiemelten fontos problémával is találkozhatnak majd a rendezvényre látogatók. Miért vannak megkülönböztetve a kutyák bundájuk színe miatt? Miért nem fogadják örökbe a fekete kutyákat? „Nem tudjuk, de azt igen, hogy ezek a fekete kutyusok is ugyanolyan kedvesek, és okosak mint a többi! Megjelenésük tekintélyt parancsoló, kecses a járásuk" - olvasható az Ürömi Menhely felhívásában. A kennelekben számos olyan sötét bundájú kutya rejtőzik, akik már hosszú ideje keresik gazdájukat, de babonából, előítéletből nem fogadja be őket senki. Azonban a nyílt nap alkalmával lehetőség adódik a látogatók számára, hogy ezekkel a kis és nagy lakókkal is megismerkedhessenek, hogy lássák, ők is kedves, aranyos, szeretetre éhes kutyák.
 
Amennyiben szívesen megismerkednél a menhely gondozottjaival, megünnepelnéd Buksi születésnapját és bepillantást nyernél, hogy milyen is az önkéntesek munkája, akkor látogass el az Ürömi Menhelyre augusztus 13-án, vasárnap!
 
 
Pár kép a fekete kutyákról, akik íme, nem is olyan "ördögiek"!
 
Noir:
Lord:
Lara:
Balu:
Parádé:
(Varkapu.info - Gribek Tímea)
view counter
view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Faanyag, fűrészárú, készházak, tetők, burkolóanyagok, nyílászárók, ereszcsatornák, kémények, stb.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel