Vörösvári Napok előkészület: szúnyogirtás a Bányatavaknál

Vörösvári Napok előkészület: szúnyogirtás a Bányatavaknál
Pénteken kezdődik a várva várt Vörösvári Napok a tavaknál! Ahogy már korábban megosztottuk, számos izgalmas program várnak majd kicsiket és nagyokat a rendezvény idején. Az önkormányzat számos előkészületen túl van már, csütörtökön a szúnyoggyérítés következik.
 
"A Vörösvári Napok előkészületei keretében egy jogszabályi előírásokkal rendelkező cég földi kémiai szúnyoggyérítési munkát végez a Bányatavakon. A munkát az OEK által engedélyezett Coratrin szúnyogirtó szerrel, a meteorológiai körülmények függvényében, este 20.30 órától 02.00 óráig tervezik elvégezni" - olvasható Pilisvörösvár Város hivatalos honlapján.
 
A szúnyogirtószer élőlényekre és az emberre ártalmatlan, közterületi használata engedélyezett. A gyérítési munkákat kisteherautón elhelyezett melegködképző géppel végzik. A felhasznált szúnyogirtószer emberre, állatra, növényre veszélytelen.
 
A melegköd képzése zajjal és nagy mennyiségű fehér füstszerű anyag megjelenésével jár. A köd a légtérbe bocsátása után 10-15 méter vastagságban elterül a levegőben a talajszint felett, és kedvező időjárás esetén hosszabb ideig is érzékelhető. A ködöt alkotó parányi szemcsék gyérítik a vérszívókat.
 
"Kérjük a lakosságot, hogy a jelzett időpontban az ablakokat csukják be. Az esetleges erős zaj miatt kérjük szíves elnézésüket. Felhívom a méhészek figyelmét, hogy a kijuttatott szúnyogirtószer méhekre veszélyes, ezért kérjük a méheket ennek megfelelően kezelni. Kérjük a méhészeket, hogy a méhek biztonsága érdekében a szükséges intézkedéseket tegyék meg!" - olvasható Gromon István polgármester felhívásában.
 
A szúnyoggyérítés tehát 2017. augusztus 10-én, csütörtökön 20.30 órától 02.00 óráig történik.
 
----------------------------------------------------------
 
 
 
 
(pilisvorosvar.hu nyomán Varkapu.info)
 
view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Fiat márkaszerviz Pilisszentivánon. A cég egyik fő tevékenysége a gumiabroncs és felni kereskedés.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel