A szeptember nem csak az iskoláról szól - Kiváló programok várnak a térségben

A szeptember nem csak az iskoláról szól - Kiváló programok várnak a térségben
Szeptemberben véget érnek a nyári szabadságok, elkezdődig az iskola, azonban nem kell búslakodni, számos izgalmas program vár Solymártól Piliscsabáig, Dorogtól Pilisszántóig szerte a környéken. A Varkapu.info összegyűjtötte, hogy mire számíthatsz a hónapban!
 
 
 
Hív a természet!
 
Az őszi erdő hangulatát a családi kirándulásokon túl számos szervezett program segítségével is megízlelhetitek. A Pilisi Tekerő kerékpáros kalandtúrán több kategóriában is indulni lehet, amelynek útvonala érinti többek között Csobánkát és Pomázt is.

Ugyancsak a természetbe hív a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság: a Nagy-Szénás tanösvényen a legapróbb ízeltlábúakat fedezheted fel, míg a Jági-tanösvényen az informatikáról és a természetvédelemről egyaránt érdekességeket tudhatsz meg. Ugyancsak kalandozni hív a Piliscsabai Természetjáró Egyesület, amely során a jó hangulatú csapattal a Nagy-Kopaszt hódíthatod meg.
A gasztronómia kedvelőinek
 
A Piliscsabai Nyílt Családi Nap és Borest rendezvényen a gyermekeket kreatív program, kürtőskalács és vattacukor várja, a felnőttek pedig jó hangulatban és még jobb társaságban térítésmentesen kóstolhatják az idei Piliscsabai Borverseny díjazott borait. Sőt, Piliscsabán még egy remek esemény várja az ínyenceket: a Lecsófesztivál főzőversenyére a szervezők már várják a csapatok jelentkezését!
 
A Pilisszántói Örökség Napon pedig a számos program mellett különleges ízek is várják a résztvevőket: sztrapacska, lekváros krumplifánk, szántói beigli és egyéb finomságok kerülnek majd terítékre. Továbbá ha szeptember, akkor chili fesztivál SolymáronA vásárlóutcán lesz minden, mi szem-szájnak ingere, s a nap folyamán az is kiderül majd, hogy melyek az év legjobb chiliszószai.
 
Mulat az egész falu...
 
...és város! Három napig fog tartani az idei Dorogi Bányásznap(ok), ahol többek között Zanzibár és Kelemen kabátban koncert, valamint tűzijáték is színesíti a programlistát, míg a Pilisjászfalui Falunapon a legelszántabbak főzőversenyen mérettethetik meg magukat. Pilisborosjenőn pedig tízedik alkalommal rendezik meg a Várjátékot, ahol igazi középkori hangulat uralkodik majd a népi játékoktól kezdve a harci bemutatókon keresztül. A Solymári Búcsú idén is különleges programokat tartogat: gyermek- és felnőttkoncertek, kulturális programok, körhinták. 
 
Ha ősz, akkor szüret!
 
A térség településein hagyományosan szeptember második felében és október elején tartják a szüreti mulatságokat. Már néhány település megosztotta az idei programterveket: Piliscséven a felvonulást követően mulatós és rock&roll zenékkel gondoskodnak a hangulatról, míg Pilisszentivánon a vidám műsorokat követően az Adlersteiner zenekar húzza el az alkalomhoz leginkább illő nótákat. 
 
 
(Varkapu.info)
view counter
view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel