Feszültség alá helyezik a felsővezetéket a Rákosrendező - Piliscsaba vonalszakaszon

Feszültség alá helyezik a felsővezetéket a Rákosrendező - Piliscsaba vonalszakaszon
Szeptember 15-én feszültség alá helyezik a megépült felsővezeték-hálózatot a Rákosrendező - Piliscsaba vonalszakaszon. A nagyfeszültségű berendezés megközelítése vagy megérintése életveszélyes sérüléseket okozhat!
 
A Rákosrendező - Esztergom vasútvonalon a jelenleg folyó beruházás keretében első ütemben Rákosrendező - Piliscsaba vonalszakaszon és a vonalszakaszhoz tartozó vasútállomásokon megépített nagyvasúti villamos felsővezeték kivitelezési munkái befejeződtek.
 
A megépült felsővezeték-hálózat feszültség alá helyezése 2017. szeptember 15-én megtörténik. A feszültség alá helyezést követően méréseket és vizsgálatokat végeznek a felsővezetéken, majd a mérés eredményei alapján meghatározzák a villamos üzemfelvétel pontos időpontját.
 
Magyarországon a vasúti villamos felsővezeték villamos energia ellátása 25000 V, 50 Hz-es feszültséggel történik.
 
Egy ilyen nagyfeszültségű berendezés megközelítése vagy megérintése az esetek többségében azonnali halált, de legalábbis életveszélyes sérülést, maradandó károsodást okoz, ezért a feszültség alatt álló villamos berendezések közvetlen vagy bármely tárggyal való megérintése, illetve kettő méteren belüli megközelítése életveszélyes, ezért TILOS!
 
(MÁV Zrt., Fotó: Varkapu.info)
 
view counter
view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Első és egyedülálló 4 csillagos szálloda a Zsámbéki-Medencében.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel