Az év második felében is útépítések zajlanak Budakalászon

Az év második felében is útépítések zajlanak Budakalászon
Az elmúlt időszak bővelkedett útépítésekben: az Omszk parkban új sétány épült, a Kereszt utcában megújult járdát vehettek birtokba a gyalogosok és a zúzottköves borítással használhatóvá vált a Klisovác utca is. Jelenleg a mintegy 800 méteres Erdőhát utcában épül térköves járda. Az építkezés itt hamarosan befejeződik, így a gyalogosok is biztonságosan használhatják majd az utcát.
 
Az útépítések az év második felében is folytatódnak. Szeptember közepén két nagy projekt is indul a városban. Az egyik a Budai út rekonstrukciójának első szakasza. A város főutcáját három év alatt újítja föl a város. Az első fázis idén ősszel kezdődik és a postától a Petőfi térig újul meg az utca. Az Önkormányzat célja, hogy a városközpont zöldterületekben gazdag, színes, izgalmas tér lehessen. A sváb építészeti jegyeket hordozó óváros műemlék épületei is méltó környezetbe kerülhetnek majd így. A fejlesztésekkel közösségi terek épülnek térköves járdával, kis parkokkal, padokkal, zöld és virágos növényekkel, fákkal és pihenőparkokkal. A munkálatok várhatóan szeptember közepén kezdődnek és két hónapot vesznek majd igénybe. A lakosság korábban háromféle terve közül választhatott és mondhatta el a véleményét, így született meg a végleges verzió. A kivitelezésre az Önkormányzat 102 millió forintos keretet biztosít.
 
Ezzel egyidőben a város új részén, a Klenityben, a Téglási András utca és környékének (Sekrestyés és Kanonok utca) útjait is megépíti az Önkormányzat, ahol az úttest és a járdák is elkészülnek. A Téglási András utca megépítésével a József Attila utca terhelése is csökken és a terület forgalma jobban eloszlik, egyenletesebb lesz majd.
 
view counter
view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Faanyag, fűrészárú, készházak, tetők, burkolóanyagok, nyílászárók, ereszcsatornák, kémények, stb.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel