A környéken is lehet álomesküvőt rendezni – Esküvőkiállítás Solymáron

13:05 | 2012 03. 02.

Kategóriák: Közélet

A térségben élők nem is tudják, hogy a környéken milyen lehetőségek vannak csodálatos esküvők lebonyolítására. Ételek, dekoráció, zene, ékszer és minden egyéb elérhető a környéken. Ezt hivatott bemutatni a március 16-ra és 17-re meghirdetett solymári esküvőkiállítás.

A kiállítást Melis Viktória, a pilisvörösvári Bon-Bon Bolt tulajdonosa találta ki. A rendezvényről a helyszínt adó solymári Aranykorona Vendéglő tulajdonosát, Moldován Istvánt kérdeztük.

Varkapu.info: Egy különleges eseményre várják a látogatókat március 16-án és 17-én. Mivel készülnek az esküvő kiállításra?

Moldován István: Szeretnénk egy átfogó kínálatot bemutatni, hogy itt nálunk, Budapest szélén milyen fantasztikus ötletek és kínálatok vannak. Lesznek gyönyörű mennyaszonyi ruhák, vőlegény ruhák, komlett dekoráció több stílusban és színvilágban, torták, sütik, katalógusok.

Mindenki a városban keresi a megoldást, holott a környéken minden megtalálható. Sajnos nem vagyunk elég „lokálpatrióták”.

Varkapu.info: Mely környékbeli cégek és mivel képviseltetik majd magukat?

Moldován István: Csak olyan szakmák lettek meghívva, akik tudnak kapcsolódni egy esküvőhöz a kínált szolgáltatásaikkal. Például dekoráció, vendéglátás, cukrászat, ruhakölcsönzés, zeneszolgáltatás, személyszállítás, ékszer, virág. Sőt, egy pénzintézet is részt vesz a rendezvényen, aki fiatal házasoknak kínál pénzügyi lehetőségeket.

Varkapu.info: Tehát ha valaki mondjuk a nyáron házasodna, mindent megtalál majd a kiállításon esküvőjéhez?

Moldován István: Természetesen megtalál mindent, széles színvilágot és stílust mutatunk be.

Varkapu.info: Szűk és tágabb pénztárcára is lesz ajánlat?

Moldován István: Mindenki megtalálja a lehetőségéhez mért kínálatot.

Varkapu.info: Hogyan jött a kiállítás ötlete? Ritkaságnak érzem, mikor ennyi különböző helyi vállalat karöltve hirdet meg egy ilyen eseményt.

Moldován István: Ez tényleg ritkaság. Szerencsére Melis Viktóriának is ez volt az első gondolata, hogy csak környékbeli cégekkel fogjunk össze. Nagyon tetszet, hogy közös az elképzelésünk. Mindig irigyeltem azokat a közösségeket, akik azonos szakmán belül is össze tudtak fogni. Ez a környékre nem mondható el. De talán ezzel elindul valami..

Persze a karöltés még döcögősnek tűnik, de remélem a későbbiekben ez is fog változni.

Varkapu.info: Honnan várják inkább a vendégeket? A környékről, vagy a távolabbról jövőknek is van mit látniuk?

Moldován István: A környék a célközösség! Ez volt a másik célunk. Nyissunk a környéken élők felé. Közös tapasztalat, hogy a vásárlóink, vendégeink Budapestről vannak. Sajnos, a térségben élők nem a környékbelieket helyezik előtérbe, mert nem gondolják, hogy itt is ugyanolyan kínálat, sőt extra kínálat van mint a városban.

Varkapu.info: Beszéljünk egy kicsit a mai esküvőkről is. Tapasztalataik alapján leginkább mit szeretnek a napjainkban házasodók? Mi az, amire feltétlenül költenek?

Moldován István: Legyen minden, amit a filmekben látnak. Fény, selyem, különleges egyedi ötletek, csodálatos ételek borsorokkal. De vannak olyan párok is, akiknek nincsen összehangolt közös elképzelésük.

Viszont már egyre több olyan pár van, akik más esküvőn összegyűjtött tapasztalatokat figyelembe véve, és ennek tudatában mennek és szervezik az „Ő NAGY NAPJUKAT”. Így már pontos elkébzelésük van mind színvilágban, mind formában. Sőt, már stílusokat is meghatároznak. Ezek a jó kihívások nekünk. Ezekkel tudunk mi is fejlődni, hogy minket keresnek meg és bíznak meg a kivitelezéssel. Ezeket a munkákat, és kínálatokat a honlapjainkon megtekinthetik.

Varkapu.info: A térségünk igen magas fokon ápolja hagyományait. Az esküvőknél is így van ez? Az Ön tapasztalata alapján a divatos, “trendi” vagy a hagyományosabb esküvők az elterjedtebbek a környéken?

Moldován István: A hagyományőrző lagzik egy teljesen más műfaj. Az az igazi, nagybetűs lakodalom. Minden évben csinálunk egy-egy ilyet is; 2 napos, sátras, 200-300 vendéggel. De egyre inkább jellemző a „trendi”: csodálatos színvilág,  székszoknyák, hátterek, főasztaldekorációk, kültéri szertartás, részletes gondos aszatltervezés, légtér dekorációk, amerikai és angol stílusú léggömb kompozíciók.

Varkapu.info: A rendezvényen értékes nyeremények is lesznek. Lehet erről valamiféle információt csepegtetni az olvasóinknak?

Moldován István: A kiállítók ajánlanak fel a házasulandóknak különböző fantasztikus ajándékokat. De ez csak a kiállításon lehet megtudni.

A kiállítók listája:
Aranykorona Vendéglő Hotel Kávézó, Bon-Bon Bolt, Madonna-Esküvői ruha szalon, Kerék László Férfi divatüzlet, KárpátiArt fotós, Emil cukrászda, Wipi cukrászda, Tácsik cukrászda, Tallér Kft., Pilistaler Echo, Mondschein Kapelle, Ungarneutsche Jungs, Projekt Zwo, Kelemen Gyula zenész, Cservenyi Ferenc (személyfuvarozás), Pilis Plusz Kft., Pitá Tours, Noir Accessories (ékszer), Arezo ékszerüzlet

(Varkapu.info)

Kapcsolódó cikkek:
Gromon István adta össze az első párt az új díszteremben
Az emberről, a házasságról és a családról Piliscsabán

Címkék: , , ,