A vörösvári Fidesz üdvözli a kézilabda csarnok építését, de nem a Búcsú téren

07:35 | 2017 04. 07.

Kategóriák: Közélet, Sport

Csütörtökön a Fidesz pilisvörösvári szervezete közleményt adott ki, amelyben hangsúlyozzák, hogy a kézilabda csarnok építése kapcsán a Búcsú téri helyszín ellen tiltakoznak. Szirmayné Schirling Zsuzsa szerint a tervezett sportlétesítmény azonban más területen nem átok, hanem áldás lenne.

 
Fidesz közlemény:
 
Kézilabda-csarnok Vörösváron
 
Miután a Képviselőtestület márc. 30-i rendes ülésén a polgármester úr szájából az hangzott el, hogy egyes szervezetek megpróbálják ellehetetleníteni a Búcsú térre tervezett kézilabda-csarnok építését, a megszólíttatás okán ezúton szeretném tisztázni a FIDESZ-KDNP álláspontját ez ügyben.
 
A FIDESZ nemcsak hogy nem ellenzi, de egyenesen üdvözli kézilabda-csarnok létesítését Vörösváron, és dicséretesnek tartja vállalkozói körök példás összefogását nevezett cél eléréséért. 
A helyszín kérdésében azonban ma is az a véleményünk, mint az aláírásgyűjtéskor, hogy a Búcsú tér kiválasztása erre a célra alapvetően elhibázott, sőt hosszú távon az egész közösségre káros. Ezt maga a polgármester úr is elismerte a Vörösvári Újság múlt év áprilisi számában, igaz, nem a kézilabda-csarnok létesítésének, hanem a búcsú évtizedes harcok után történt átköltöztetésének kapcsán.
 
„A búcsú hagyományos helyszíne, azaz a Dózsa György utca – Fürdő utca -Fürdő köz által határolt terület az utóbbi évtizedekben teljesen beépült. Az árusok sátrai miatt a közelben lakók a búcsú idején napokon át nem tudnak autóval kihajtani ingatlanjaikból, nincs menekülési útvonal, a tűzoltók, mentők, betegszállítók nem tudják megközelíteni a helyszíneket. A zöldfelületek, járda és útburkolatok a helyszűke miatt a legnagyobb elővigyázatosság mellett is évről évre károsodnak, …… a vontatók beparkolása során minden évben megsüllyed a Dózsa György utcai járda, sérülnek az út mellett lévő fák, bokrok. A lakóingatlanok közvetlen közelében zajló többnapos rendezvény mindezek miatt mértéken felül zavarja a környéken lakók életét és az orvosi ügyelet működését, lehetetlenné teszi a környéken a közlekedést, parkolást.”
 
Itt érhető tetten az a kettős mérce, mely szerint egy viszonylag kis területű belvárosi közpark egyhetes időtartamú búcsú rendezésére alkalmatlan, viszont állandó működésű, versenyek rendezésére épülő kézilabda-csarnok céljára nagyonis alkalmas. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a parkolóval szinte alig rendelkező rendelőintézet orvosainak és betegeinek autói jelenleg itt parkolnak, valamint, hogy a mostani park beépítése véglegesen megakadályozza a rendelőintézet máris, de a jövőben még inkább szükséges bővítését, tekintettel a város és az ellátandó térség lakosságszámának folyamatos növekedésére.
 
Nagy a felelőssége annak a városvezetésnek, amely pillanatnyi érdekek és ki tudja milyen egyéni ambíciók mentén ezt a helyszínt erőlteti, amikor pedig a sportpálya mögött rendelkezésre áll csodás természeti környezetben az a 15 éve már rekreációs központ céljára kisajátított terület, (amelyre az akkori és a későbbi önkormányzat is „már 100 milliót költött”  – idézet Pándi Gábortól a Vörösvári Újságból) és amely lehetőség szerint pl. tanuszodával és egyebekkel bővítve idővel valódi sport- és rekreációs központtá fejleszthető a környéken lakó fiatal családok nagy örömére. Az a beruházás, ami az egyik helyen átok, a másik helyen áldás és józan megfontolások alapján rentábilisan működtethető. 
 
Szirmayné Schirling Zsuzsa
FIDESZ
 
(Varkapu.info)

Címkék: , , , , , , , ,