Az Auchan építené meg a temetői körforgalmat Solymáron

09:04 | 2017 11. 17.

Kategóriák: Fő kiemelt, Közélet

Korábban már portálunk is foglalkozott a hírrel, miszerint az Auchan Pilis áruházat a jövőben bővíteni fogják, majd Solymár reakcióját is közöltük a beruházással kapcsolatban. Eszerint a települési képviselő-testület azt szeretné, hogy a terjeszkedéssel egyidőben a településen forgalombiztonsági beruházások is történjenek. A novemberi Solymári Hírmondóban bővebb információk is megjelentek a projekttel kapcsolatban.

Solymár azért ragaszkodik a kísérő beruházásokhoz, mivel az áruház bővítése többlet-gépkocsiforgalmat generál, ami egyben tovább terheli a település amúgy is nagy forgalmú útjait.

„Az önkormányzat a megépítendő forgalomtechnikai létesítményekről eredményes tárgyalásokat folytatott a beruházást lebonyolító IMMOCHAN Magyarország Kft.-vel” – áll a helyi újság aktuális számában.

A Solymári Hírmondó kitér arra, hogy az egyezmény értelmében vállalják a Mátyás király u. 19. előtt, a Lustige Zweige Óvoda és a posta között nyomógombos gyalogátkelőhely megvalósítását, valamint a Tersztyanszky út – Mátyás király út – Vasút utca főutak háromágú csomópontjának körforgalmú csomóponttá történő építését is.

„A beruházók egyelőre a plázastoprendelet alóli felmentésre és építési engedélyre várnak, és csak ezek megléte után kezdődhetnek a munkálatok” – áll az újságban.

Előzmények:

Barkácsáruház és gyorsétterem lesz a solymári Auchan mellett?
Újabb üzletek és egy sportáruház – Megaberuházásra készül a solymári Auchan
Solymár támogatja az Auchan bővítését, de feltételekhez köti

(Varkapu.nfo)

Címkék: , , , , ,