Az M10-es útra szüksége van az egész térségnek!

10:05 | 2019 02. 21.

Kategóriák: Fő kiemelt, Közélet

Több pilisi településen aggódnak a lakók az M0-ás nyugati szakasza helyett tervezett utak megépítése miatt. A tervek alapján a nyugati szakaszon az M100-as és a 10-es utat kiváltó M10-es út valósulna meg. Tinnyén és Piliscsabán is attól tartanak, hogy így rájuk zúdul majd a forgalom.

A tinnyei utakon folyamatosan járnak át a kamionok. Reggelente haladnak át a községen a legtöbben. A szűk utcákon egymás mellett nem férnek el a szembe jövő teherautók, mégis napi szinten több ezren próbálkoznak meg vele, a koccanások rendszeresek.

Egy helyi lakos azt mondja: a legnagyobb probléma, hogy a járdák nincsenek jó állapotban, ezért babakocsikat tolva, gyerekekkel életveszélyes.

Tinnye már csaknem 20 éve vár arra, hogy Esztergom és az M1-es össze legyen kötve – mondja a község polgármestere. Szerinte a lényeg, hogy amíg épül a tervezett M100-as, addig tehermentesíteni tudják Tinnyét.

„Ha az M100-asra nem tudunk felmenni, akkor Tinnye fejlődni nem igen fog, hanem megreked egy szinten”

– magyarázta Krix Lajos.

Az M10-es tervezett útvonalát – amellyel végül bezárulna a körgyűrű – még nem engedélyezték. Így pedig várhatóan még nagyobb lenne a terhelés a tinnyei úton. A Tinnyei régió munkacsoport három követelést fogalmazott meg, melyben az M10-es építését szorgalmazzák. A Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. azt válaszolta az ATV Híradónknak, hogy arra a szakaszra csak tervezési feladatok elvégzésére kapott megbízást.

Tinnye polgármestere áprilisra számít már konkrét eredményre – addig pedig teltházasak a lakossági fórumok. Valamint rendszeresek az egyeztetések a környező önkormányzatokkal is.

Farkas András, Piliscsaba polgármestere elmondta:

“Pilisvörösvárnak, Piliscsabának, Tinnyének, Jászfalunak közös az érdeke abban, hogy megépüljön az elkerülő út, idővel”.

Ugyanis, ha ez nem épül meg, akkor a forgalom ezeken a településeken keresztül érné el az M100-ast Budapest irányából.

Az ATV Híradó felvétele:

(atv.hu)

Címkék: , , , , , ,