Bevásárlással segítik az idős helyieket a szentiváni tűzoltók és polgárőrök

22:26 | 2020 03. 15.

Kategóriák: Közélet

A helyi tűzoltók és polgárőrök felajánlják szolgálataikat azoknak a pilisszentiváni, egyedül élő időseknek, akik nem tudnak kihez fordulni segítségért a jelen helyzetben. A Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület közleménye:

A Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület elnöksége a koronavírus-járvány megelőzése érdekében tett intézkedések alapján, melyet a védekezésért felelős Operatív Törzs útmutatásai nyomán az Országos Polgárőr Szövetség, valamint a Pest Megyei Polgárőr Szövetség ajánlásait figyelembe véve az alábbi döntést hozta.

A Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület részt vesz az amúgy is futó „Tiszteletet az éveknek, biztonságot az időseknek!” programban, melyet az alábbi koronavírus járványmegelőző felajánlással egészítünk ki a pilisszentiváni idősek érdekében, megsegítésére.

Az egyesület telefonszámán előre egyeztetett időpontban, minden pilisszentiváni lakhellyel rendelkező, időskorú, egyedül élő (gyermek és családtag nincs, vagy messze lakik) részére bevásárlást és gyógyszer kiváltást ajánlunk fel annak érdekében, hogy egészségüket megóvjuk, ne kelljen zsúfolt helyeken esetlegesen megbetegedniük!

Egyesületünk polgárőrei és tűzoltói gondoskodnak az alapvető élelmiszerek beszerzéséről és a gyógyszerek kiváltásáról, ha ezt valamelyik családtag, rokon nem tudja megoldani, nincs rá lehetőség.

Az igénylés egyszerű…

  • Az egyesület telefonszámára kell jelezni az igényt!
  • Kollégáink egyenruhában, szolgálati gépjárművel keresik fel az előre egyeztetett időpontban az igénylőt, aki átadja a beszerzendő élelmiszerek listáját, valamint a kiváltandó gyógyszerek receptjeit, vagy összeírt listáját és a vásárláshoz szükséges, lehetőleg kiszámolt Forint összeget.
  • Kollégáink megejtik a vásárlást, majd kiszállítják az idős emberek otthonába a kért alapvető élelmiszereket, gyógyszereket, majd elszámolnak az átadott összeggel.
  • A szolgáltatás többször is igényelhető, a koordinálását a Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület megbízott tagja, a beszerzést és kiszállítást pedig az egyesület tagjai végzik!

FONTOS! Az egyesület tagjai minden esetben POLGÁRŐR és/vagy TŰZOLTÓ egyenruhában végzik ezen tevékenységüket, és szolgálati gépjárművel közlekednek! Mi így „Segítünk és Védekezünk” ahogy címerünkben a szlogenünk is hirdeti!

(FIGYELEM! Más NEM végez ilyen tevékenységet, NE engedjenek be idegeneket és NE adjanak pénzt olyanoknak, akik nem felelnek meg a fent leírtaknak!)

Beszerzési igényeket a jól ismert +36 209 605 680-as telefonszámon lehet igényelni, az időpontot is ezen lehet megbeszélni, egyeztetni!

A Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület bevezette a biztonságos szolgálatellátásokhoz szükséges új higiéniai lépéseket, minden gépjárművünket napokkal ezelőtt felszereltük maszkokkal, fertőtlenítőkkel, gumikesztyűkkel, folyamatosan figyelemmel kísérjük az ajánlásokat, előírásokat, a vonatkozó utasításokat és mindent megteszünk Pilisszentiván biztonságáért továbbra is, hiszen szinte napi járőrözést látnak el polgárőreink és folyamatos készenléti szolgálatban vannak önkéntes tűzoltóink a nap 24 órájában! Mint eddig is, Mi készen állunk segíteni a bajban, most egy kicsit több fertőtlenítő és egyéni higiéniai eszközzel felszerelkezve önkéntes, ám de annál önzetlenebb munkánk során! Dolgozunk tovább Pilisszentivánon, Pilisszentivánért!

Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület

Címkék: , ,