Bezár az Üvegtigris Étterem – A térségben is szedi áldozatait a munkaerőhiány

15:31 | 2017 10. 12.

Kategóriák: Al kiemelt, Közélet

A Piliscsaba és Tinnye között fekvő Üvegtigris Étterem és Panzió október 29-én ideiglenesen bezárja kapuit. “Közel 10 évnyi működésünk után a vezetőség nehéz szívvel, de úgy döntött, hogy nem üzemelteti tovább az éttermet” – olvasható a vendéglő hivatalos Facebook oldalán. A Varkapu.info utána járt a dolognak, kiderült, hogy a munkaerőhiány az Üvegtigris ideiglenes megszűnésének legfőbb oka.

“Igazából már több mint egy éve nem találunk megfelelő alkalmazottat, pedig nem fizettünk keveset a dolgozóinknak. A problémával a környék szinte minden vendéglátósa küzd. Nincsenek szakemberek, nagyon sokan kivándoroltak” – nyilatkozta a Varkapu.info-nak Schuck Adrienn. Az Üvegtigris Étterem üzemeltetője ezért döntött úgy, hogy hosszú idő után felfüggeszti a Garancsó-tó partján álló étterem működését. A bérleti díj, és a rezsi kifizetése is nehézzé vált megfelelő létszámú személyzet nélkül. Október 29-étől tehát a jelenlegi üzemeltető befejezi tevékenységét a kultikus helyszínen, ahol néhány hete még a magyar fociválogatott is megfordult a győztes, lettek elleni mérkőzésük előtt.

Bizonytalan a jövő, de talán nem végleges a bezárás

A Varkapu.info információi szerint a hely tulajdonosa szeretné, ha az étterem tovább működne, éppen ezért az ajtók remélhetőleg nem véglegesen zárnak be október végén. Arról azonban még nem tudni, hogy miként is lesz a folytatás, de előfordulhat, hogy csak a jövő évben, megújult környezettel várják a vendégeket a Tinnye és Piliscsaba közötti erdei tónál. A fejleményekről természetesen beszámolunk majd.

(Gribek Dániel – Varkapu.info)

Címkék: , , , ,