Biztonságosabb közlekedés a József Attila utcában – Új rendszer Solymáron

05:18 | 2017 09. 06.

Kategóriák: Közélet

Meg kívánják oldani a község egyik legforgalmasabb útján kialakult parkolási és közlekedési anomáliát.

A Solymár középső részén átívelő Mátyás király utca irányából a település szívébe, a Templom térre vezető József Attila utcán az utóbbi időkben egyre nehezebben lehetett közlekedni. Ezen az úton nemcsak az autóforgalom jelentős, hanem a buszok és a teherszállító autók is rendszeresen használják ezt a relatíve szűk utat, melyen nemcsak a kétirányú forgalomnak, hanem a parkoló autóknak is helyet kell biztosítani. 
 
Itt található többek közt a polgármesteri hivatal, valamint a település egyik óvodája is.
 
Az önkormányzat pár éve kialakított egy koncepciót, ami szerint a József Attila utcán csak a lefelé, a Mátyás király utca irányába vezető oldalon lehet parkolni, és ott is csak azokon a helyeken, ahol ezt felfestés jelzi. Most azonban ezeket a várakozásra kijelölt helyeket megszüntetik, a felfestéseket eltüntetik.
 
Ehelyett terelővonalat és záróvonalat festenek fel az út közepén: a szaggatott vonalas szakaszokon engedélyezett lesz a várakozás, a záróvonalas részeken viszont tilos. A járdára festett folytonos fehér vonal jelzi majd az autósoknak azt a határt, ameddig a járda felületét elfoglalhatják. Az új rendszer működését ez a pofonegyszerű ábra hivatott szemléltetni:

A szerda estétől csütörtök délig tartó munkálatok során a József Attila utca mindkét oldalán végig tilos lesz a megállás. Az önkormányzat abban bízik, hogy az új rendszernek köszönhetően hatékonyan biztosítani tudják majd a folyamatos és biztonságos közlekedést a település egyik legforgalmasabb belső útján.

(INDEX, Kép: SolymárOnline)

Címkék: , , ,