Búcsú, piac, piknik – Hétvégi programajánló a térségből

12:03 | 2021 06. 10.

Kategóriák: Fő kiemelt, Közélet

A koronavírus járvány miatt hosszú ideig le kellett mondanunk a térségben is a rendezvényektől, de szerencsére a nyár folyamán már számíthatunk néhány programra, amire érdemes lesz ellátogatni. Az előttünk álló hétvégén (június 11-13.) pöröghetünk-foroghatunk a Szántói Búcsún, bevásárolhatunk Pilisvörösváron, a Platz Piacon, Solymáron ismert slágereket hallhatunk új hangzásban, ha pedig igazi piknik hangulatra vágynánk, irány Pilisjászfalu!

Szántói Búcsú

Június 13-án, vasárnap és 14-én hétfőn rendezik meg a hagyományos búcsú programot Pilisszántón. A csodálatos környezetben a családokat hintákkal és árusokkal várják. A megszokottól azonban kicsit eltérő lesz az idei búcsú: a zenés, táncos mulatság elmarad!

Platz Piac Pilisvörösváron

A térség egyik legszínvonalasabb termelői piacát Pilisvörösváron rendezik meg havi rendszerességgel. Ezúttal június 13-án, vasárnap lesz lehetőség a helyi árusok portékái közül válogatni, úgy mint az illatos szappanok, makramé díszek, üvegékszerek vagy épp kerámia tárgyak. Ha a finomságokat sem hagynád ki, ezúttal is kerülhetnek ízletes sajtok, friss húsáruk, édes mézek, gyümölcsös pálinkák a kosárba. 

A pilisvörösvári horgásztónál 9-től 14 óráig várják az árusok a helyieket. Különlegesség, hogy ez alkalommal finom fánkokat és lángost is kóstolhatunk. 

További részlet ITT.

Helyi árusoktól vásárolhatunk a Platz Piacon (Fotó: Gribek Tímea)

Pilisi Piknik Pilisjászfalun

Nyárköszöntő rendezvénnyel várnak minden érdeklődőt Pilisjászfalun, június 12-én, szombaton.

A nap során lehetőség lesz helyi és környékbeli őstermelők és kézművesek portékáit megvásárolni. A gyerekek figyelmét játékos foglalkozással, társassal, kukafrizbizéssel és a Koccanó zenekar műsorával kötik majd le. A továbbiakban pedig a Mi Csoda Buli zenekar fog gondoskodni a remek hangulatról.

Részletes program ITT.

Art Udvar Solymáron

A solymári művelődési házban (Templom tér 25.) újra beindul a zenei élet. A védettségi igazolvánnyal rendelkező közönséget a szabadtéri kisszínpadon, az úgynevezett Art Udvaron megrendezett akusztikus koncertekkel várják péntek esténként, minden héten.

Az előttünk álló hétvégén, június 11-én, pénteken 20 órától Kelemen Gyula és társai csapnak a húrok közé.

Kelemen Gyula a népszerű slágerek között lavírozva, időnként újabb és újabb hangszerekre váltva teremt egy személyben fergeteges hangulatot, miközben az ő előadásában a dal sok esetben jobb, mint az eredeti.

Részletek ITT.

 

 

(Varkapu.info)

 

Címkék: , , , , , , , , ,