Császárné Kollár Tímea és több térségi szervezet is elhagyja a Jobbikot

15:26 | 2018 06. 20.

Kategóriák: Fő kiemelt, Közélet

A párton belüli változások és a választás sikertelensége után a Jobbiknál tapasztalható kilépéshullám a térséget is elérte. Császárné Kollár Tímea, a párt Pest megyei elnöke, valamint Komárom-Esztergom és Pest megyei regionális igazgatója a Toroczkai László és Dúró Dóra által életre hívott Mi Hazánkban folytatja munkáját. Mint azt megtudtuk, a biatorbágyi, a budaörsi , az érdi, a perbáli és a piliscsabai szervezetekből a tagság többsége ugyancsak kilép a Schneider Tamás által irányított pártból, így ezek a jobbikos szervezetek hosszú és aktív időszak után megszűnnek.

Császárné Kollár Tímea helyi szinten a Jobbik egyik legaktívabb embere volt, amit pozíciója is mutat. A térségben országgyűlési képviselőjelöltként is megmérettette magát, igaz, áprilisban a Csenger-Zalán Zsolt és Szél Bernadett közötti csatába nem tudott beleszólni. A helyi politikus kilépését szerdán jelentette be Facebook oldalán.

“A lángot őrzöm, ápolom tovább. A gyertyát vigyázom. Mi Magunkért, a Mi Hazánkért.” – olvasható a bejegyzésben, amely arra utal, hogy a Jobbik korábbi regionális igazgatója a június 23-án Ásotthalmon zászlót bontó Mi Hazánk munkáját segíti a továbbiakban.

Császárné Kollár Tímea írása a kilépésről:

“Tizennégy évvel ezelőtt vállaltam először feladatot a Jobbik Magyarországért Mozgalom munkáját segítve, majd 2005-ben beléptem a pártba. Munkámmal megyei és városi képviselőként, Pest megyei és budaörsi elnökként, valamint Komárom-Esztergom és Pest megyei regionális igazgatójaként a hazámat, a városomat, a közösségünket szolgáltam, nemzeti elkötelezettséggel, keresztény emberként.

A Jobbik – mint párt – eszköz, de nem cél. A cél a múltban is, és most is hazánk, nemzetünk sorsának jobbra fordítása. Biztos vagyok benne, hogy hozzám hasonlóan ezt a célt tartotta bajtársaim zöme vezérelvnek. Meggyőződésem azonban, hogy a rossz eszközt nem szentesítheti a jó cél sem. Egy pártnak, mint eszköznek tisztának kell lennie, alapvetéseiben elvhűnek, módszereiben erkölcsösnek, viselkedésében megalkuvás nélkülinek. A Jobbik már nem felel meg ezeknek az elvárásoknak. Vállalhatatlanná vált, a túlzott megfelelési kényszer miatt pedig önfeladóvá.

Vona Gábor kijelentette, hogy 2006 után ő adta a párt lelkét ennek a közösségnek. 47 éves vagyok. Nekem nem ő és nem a Jobbik adta a lelkemet, így nem is tudja egyik sem elvenni.

Földindulás volt, megindult a hegy,
És eltemette a kis templomot,
De a lángot nem bírta eltemetni,
Én égve leltem ott;
És hozzá imádkoztam s benne hittem
S mint a lovag a Szent Sírról a gyertyát.
Én égve hazavittem.
Azóta szívem mélyén ég, ragyog
A viharfújta, széllengette láng,
És el nem oltják semmi viharok.
(Reményik Sándor: Öröktűz – részlet)

A lángot őrzöm, ápolom tovább. A gyertyát vigyázom. Mi Magunkért, a Mi Hazánkért.

A mai nappal lemondok minden, a pártban betöltött tisztségemről és kilépek a Jobbik Magyarországért Mozgalomból.
Szintén kilép a pártból Pulai Edina Érd Megyei Jogú Város önkormányzati képviselője, Battai Zoltán és Zsombik Zsolt bizottsági tagok, valamint Boda Bánk László Tatabánya Megyei Jogú Város önkormányzati képviselője, akik a továbbiakban a közösségért ugyanúgy, de függetlenként folytatják munkájukat.
A biatorbágyi, a budaörsi , az érdi, a perbáli és a piliscsabai szervezetekből a tagság többsége ugyancsak kilép a pártból, így a szervezetek is megszűnnek.

Köszönjük szépen honfitársainknak, hogy a hosszú évek alatt mellettünk álltak, támogattak minket.

Tisztelettel:
Császárné Kollár Tímea Annamária”

(Varkapu.info)

Címkék: , , , , , , ,