Csodálatos alkotásokat varázsol a vörösvári virágkötő (+Interjú)

20:37 | 2019 07. 01.

Kategóriák: Fő kiemelt, Közélet

Kövesdi-Molnár Zsuzsanna neve sok vörösvárinak csenghet ismerősen, hiszen a virágkötő immáron 15 éve dolgozik családi vállalkozásában, a Varázskő Virágai virágboltban. Zsuzsi a hétköznapokon ballagási csokrok és születésnapi bokréták készítésével okoz örömöt vevőinek, azonban a virágokat szabadidejében sem nélkülözi. Szebbnél szebb alkotásait versenyeken mutatja be: legutóbb például a Magyar Virágkötők Országos Bajnokságán képviseltette magát. A Varkapu.info a verseny részleteiről és az elkészült alkotásokról kérdezte a vörösvári virágkötőt.

Varkapu.info: Idén a Tatai Víz Zene Virág Fesztiválon rendezték meg a Magyar Virágkötészeti Bajnokságot, amelyre csodálatos alkotást készítettél. Mit kell tudnia egy laikusnak a versenyről?

Kövesdi-Molnár Zsuzsanna: A Tatai Víz Zene Virág Fesztivált 26. éve rendezik meg, míg a Magyar Virágkötők Országos Bajnokságának 7. éve ad otthont az esemény. A versenyen résztvevőket minden évben a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesülete hívja meg. Tíz személy szokott megjelenni, a szakma nagyjai, általában öt hölgy és öt férfi.

Varkapu.info: Mióta foglalkozol a virágkötészettel, és mióta veszel részt a versenyeken?

Kövesdi-Molnár Zsuzsanna: 18 éve foglalkozom virágkötészettel, a szakmát Guba Ági mester virágkötőtől sajátítottam el. Két éve kezdtem el versenyezni, és az idei Országos Menyasszonyi Csokor versenyen aranyérmet szereztem. Ez az oka annak, hogy beválasztottak a Tatán megrendezett versenyre.

A Virágkötészeti Magyar Kupán és a Menyasszonyi Csokor Versenyen

Varkapu.info: Mi volt a témája az idei megmérettetésnek?

Kövesdi-Molnár Zsuzsanna: Az idei versenytematika az esküvő volt, mely kapcsán három feladatot kellett teljesíteni. 90 perc alatt kellett elkészíteni egy menyasszonyi táskát tetszőleges stílusban, majd egy óránk volt rá, hogy megalkossunk egy fejdíszt. Végül pedig két óra állt rendelkezésünkre, hogy az esküvői háttérdísz is meglegyen.

Varkapu.info: Milyen anyagokat használtál fel a műhöz?

Kövesdi-Molnár Zsuzsanna: A legfőbb elemem egyike a kagyló és természetes, vadon élő dísznövény pergillium volt. Munkám során felhasználtam többek között különböző orchidea fajokat, mint a cambriát vagy oncidiumot, de kövirózsával, pozsgás dísznövényekkel és broméliákkal is díszítettem. Továbbá a fejdísz alkotásánál korallvirág, jázmin, mini rózsa, szamárkóró és anthurium is felkerült az alkotásra.

Emellett rengeteg további dísznövény is a palettámon volt.

Színvilágban a rose gold, a krém, a bézs, a puder, a babarózsaszín és a pink jelent meg, amely összességében egy letisztult, romantikus képet adott.

Varkapu.info: Milyen eredményt értél el az alkotásaiddal?

Kövesdi-Molnár Zsuzsanna: Ezúttal dobogós helyet nem szereztem, de mindenképp rengeteg tapasztalattal és új látásmóddal érkeztem haza.

Varkapu.info: Milyen pluszt adnak számodra a versenyek?

Kövesdi-Molnár Zsuzsanna: Alkotásaimban igyekszem a saját történetemet, lelkemet kibontakoztatni. Nagyon fontos megemlítenem, hogy ezek a versenyek azért fontosak számomra, mert ilyenkor a hétköznapi komfortból kiszakadva, kiadhatom magamból a bennem lévő érzéseket, hangulatokat.

Gratulálunk, büszke lehet rád egész Vörösvár!

Nézd meg Te is a virágcsodát!

Kövesdi-Molnár Zsuzsanna országos magyar bajnokságra készített alkotásait július 1-jétől július 4-ig megtekinthetitek a Művészetek Házában (Fő út 127.). Hétfőn és szerdán 8-tól 21 óráig, míg kedden és csütörtökön 8-tól 16 óráig.

(Gribek Tímea, Varkapu.info)

 

 

Címkék: , , , , ,