Elesett a 10-es út több szakasza is a heves esőzés miatt

14:19 | 2020 06. 14.

Kategóriák: Fő kiemelt, Közélet

Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatar, felhőszakadás veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Pest megye területére vasárnap délben. 

FRISS – 21:55 – FELOLDOTTÁK AZ ÚTZÁRAT, ISMÉT JÁRHATÓ A 10-es!

Heves zivatarok futottak végig vasárnap kora délután a térség településein. A helyiek megszokhatták, hogy nagy mennyiségű csapadék esetén a 10-es út pilisborosjenői szakaszán nehézkessé válik a közlekedés, ugyanis a hegyoldalról lezúduló víz az aszfalton áll meg. 

Nincs ez másképp ma sem, a 10-es út Facebook-csoportban osztottak meg fotókat, amelyeken a szokásosnál is nagyobb káosz látható:

Friss: információink szerint a solymári Auchannál lévő körforgalomat lezárták, innen fordítják vissza az autósokat az Üröm-Pilisborosjenő közötti szakasz állapota miatt. A hegyoldalból futó utca aszfalt rétegét lesodorta a nagy mennyiségű víz a 10-es útra, ettől vált veszélyessé a szakasz.

FRISS – 14:45 – A munkagépek megérkeztek a helyszínre, hogy megszüntessék az akadályt. A Volánbusz járatai az ürömi körforgalomig közlekednek, onnan vonattal lehet tovább haladni. Az érintett útszakaszt lezárták az autós forgalom elől!

FRISS 15:00 – Megkezdődött a törmelékek eltávolítása az útról, a szakasz ez idő alatt le van zárva az autós forgalom elől!

FRISS 15:03 – A Volánbusz Zrt. tájékoztatása: 

A 800-as és a 815-ös autóbuszok kerülőútvonalon Csobánka, Pomáz Flórián tér (BKK 134-es autóbusz megállóhely) közlekednek. A 820-as autóbuszok Pilisvörösvár vasútállomásig közlekednek, a 830-as autóbuszok pedig Solymár vasútállomásig közlekednek! Innen a MÁV elfogadja a Volánbusz által kiállított bérletigazolványokat. Türelmeteket kérjük!

FRISS – 15:20 – A 2097 Falufórum Facebook-csoport fotói az utcáról, ahonnan aszfalttömböket sodort le a víz a 10-es útra:

FRISS – 21:55 – FELOLDOTTÁK AZ ÚTZÁRAT, ISMÉT JÁRHATÓ A 10-es!

(Varkapu.info, fotók: 10-es út Facebook csoport)

Címkék: , , ,