Elkészült a Nyugati pályaudvar liftje

12:09 | 2024 03. 19.

Kategóriák: Fő kiemelt, Közélet

Elkészült a Nyugati pályaudvar új peronfelvonója, ennek köszönhetően az aluljáró a pályaudvar területéről akadálymentesen elérhetővé vált. 

Tavaly augusztusban kezdődtek meg a munkálatok a Nyugati pályaudvar keresztaluljáró felújítása és a hozzátartozó peronlift cseréjéhez kapcsolódóan. A WestEnd felőli (1-9.) vágányokat a Ceglédi váróval, azaz a 14-17. vágányokkal összekötő keresztaluljáró felújítása két fő részből áll, az egyik az aluljáró álmennyezetének, világításának és burkolatainak felújítása, a másik pedig az akadálymentesítés érdekében a meglévő, de használaton kívüli peronfelvonó cseréje.

A munkálatok fontos szakaszhoz értek. Ma megnyílt az utasok előtt az új, 1000 kg teherbírású, acél tartószerkezetű, aknával szerelt villamos meghajtású, vandálbiztos kialakítású, kerekesszék és babakocsi szállítására alkalmas felvonó. Ennek köszönhetően már akadálymentesen megközelíthető az aluljáró a pályaudvar területéről.

A keresztaluljáró felújítási munkálatai még zajlanak, és várhatóan áprilisban befejeződnek, hogy utána megnyílhasson az átjáró az utasok előtt. A keresztaluljáró felújítása és a peronlift cseréje a MÁV beruházásában, hazai költségvetési forrásból és az Európai Unió finanszírozásával a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A peronlift cseréjét a Magyar Építő Zrt. végezte el.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Címkék: , , ,