Eszközökkel is támogatja a Liegl & Dachser a pilisvörösvári rendelőt

15:36 | 2019 02. 21.

Kategóriák: Fő kiemelt, Közélet

A pilisvörösvári székhelyű Liegl & Dachser Szállítmányozási és Logisztikai Kft. 2.000.000 Ft összértékben ajándékozott gyermekjátékokat, műszaki berendezéseket és egyéb eszközöket a pilisvörösvári városi önkormányzat részére, melyet a Szakorvosi rendelőintézet gyermekorvosi rendelőjének csinosítására fordítottak.

Kapcsolódó: 
Felújítás miatt változik a gyermekorvosi rendelések helyszíne Pilisvörösváron
Márciusban kezdődik az orvosi rendelők felújítása Pilisvörösváron

A Dachser célja az volt, hogy az adománnyal hozzájáruljon a gyermekorvosi rendelő, illetve a védőnői szolgálat várótermeinek korszerű és gyermekbarát játékokkal, bútorokkal való felszereléséhez. Az adomány 1.630.000 Ft értékben tartalmazott gyermekjátékokat és bútorokat, valamint egy színes, gyermekbarát kialakítású kültéri játszóházat.

Várótermi TV is az adományok között

Az adományból emellett 190.000 Ft értékben műszaki cikkeket (például egy várótermi televíziót), valamint 180.000 Ft értékben várótermi bútorokat, kiegészítőket vásároltak. A játékok és eszközök a gyermekorvosi rendelő és a védőnői szolgálat várótermeibe kerültek, a játszóházikó pedig az Egészségház udvarán várja a gyermekeket.

A hivatalos átadási eseményt 2019. február 14-én, csütörtökön tartották a Szakorvosi Rendelőintézet gyermekorvosi rendelőjének várótermében. A Liegl & Dachser Kft. képviseletében Szontágné Hajnal Zsuzsanna, a vállalat értékesítési vezetője nyújtotta át az
adományt jelképező óriáscsekket a Szakorvosi Rendelőintézet képviselője, valamint a megjelent gyermekorvosok és védőnők részére.

A helyi közösség támogatása

Szontágné Hajnal Zsuzsanna elárulta, a cég minden vezetője fejenként 2–3 jótékonysági szervezetet delegált, melyek közül a kollégák szavazás útján választották ki a győztest – a gyermekorvosi rendelőt. „Kollégáink között rengeteg a családos, kisgyermekes” – mondta, „így fontos volt számunkra, hogy olyan ügyet válasszunk, mely a helyi közösség életében jelentős szerepet tölt be. Nagyon örültünk, hogy a választás a gyermekorvosi rendelőre esett, boldogok vagyunk, hogy őket támogathattuk.”

Az önkormányzat és a település nevében Gromon István polgármester úr mondott köszönetet a jelentős összegű felajánlásért. A polgármester beszédében elmondta, reméli, hogy a Liegl & Dachser a jövőben is folytatja majd a nagylelkű támogatást, és ezen keresztül továbbra is hozzájárul a helyi közcélú intézmények komfortosabb működéséhez.

Címkék: , , , , , ,