Ételdobozt helyeztek el Pilisvörösváron a rászorulóknak

16:00 | 2018 02. 10.

Kategóriák: Al kiemelt, Közélet

Elindult a 24. “Enni adok – Enni kapok” ételdoboz, méghozzá Pilisvörösváron – hívta fel a figyelmet közösségi oldalán az országos akciót elindító Re-Formáló Egyesület. A csukható, falra szerelt kis szekrény a Széchenyi utcai piac bódéján található, az adományok mostantól ott helyezhetők el a helyi civilek munkájának köszönhetően. De mi is az az “Enni adok – Enni kapok” ételdoboz?

Tészta és megmaradt tízórai

A vízhatlan, mindenki számára elérhető szekrénybe bárki elhelyezhet adományokat, amiket a rászorulók magukhoz vehetnek. Konzerveket, tartós élelmiszert, tésztát, rizst, étolajat, tartós tejet, zacskózott pékárut, gyümölcsöt, zöldséget, de akár tisztálkodó szereket is be lehet rakni. Sőt, ha az idő engedi, és elég hűvös van hozzá, akkor akár házilag, otthon főzött étel is adományozható, az egyetlen szabály, hogy feliratozni kell és dátummal ellátni. Mindezek mellett akár az iskolában el nem fogyasztott tízórainak is jobb helye van a rászorulóknál, mint a szemetesben, vagy a táska alján.

A Re-Formáló Egyesület önkéntesei az ételdobozokat minden nap ellenőrzik, tisztítják, így lesz ez a pilisvörösvári szekrénykével is.

(Varkapu.info)

Címkék: ,