Farkas András polgármester az M0-ás északi szektoráról megtartott fórumról

09:47 | 2017 02. 17.

Kategóriák: Közélet

Gromon István Pilisvörösvár polgármestere kezdeményezésére csütörtökön fórumon ismertették a NIF Zrt. és a Főmterv Zrt. munkatársai az M0 északi szektorhoz kapcsolódó terveket és a várható forgalomszám változásokat. 

A legfontosabb számok Piliscsaba szempontjából: jelenleg naponta 13.000 autó halad át Piliscsabán. 2031-ben a fejlesztések nélkül napi 17.000. Amennyiben az M0 északi szektora megépül a Megyeri-híd és Solymár között és más útberuházás nem valósul meg, ez a szám 23.000. 
 
Három jövőképet vázoltak fel a tervezők. Ha bezárul az M0-s a nyugati szektor megepítésével, Piliscsabán radikálisan csökken az átmenő forgalom. Ha megépül az M10-es autóút Solymár és Kesztölc között, ugyanez a helyzet. Ha az M10 csak Solymár és Pilisszántó között épül meg, de Piliscsaba és Pilisvörösvár között bekötő út épül, mely a Kopár-hágó környékén köt be a 10-es úthoz, hasonlóan nő a forgalom Piliscsabán, ugyanakkor jelentősen gyorsabbá válik a Budapestre jutás Pilisvörösvár elkerülésével. Az M0-s nyugati szakasza és az M10-es Pilisszántó Kesztölc közötti szakasza jelentős alagútepítésekkel jár.
 
Több térségbeli polgármester, köztük magam is felszólaltam. A fejlesztést üdvözöljük, de nem mindegy milyen kiegészítő beruházásokkal egészül ki. 
Gromon István kezdeményezésére napokon belül egyeztetést tartunk a térség polgármestereivel az érdekeink egyeztetése érdekében. 
 
Farkas András polgármester
Piliscsaba
Címkék: , , , , ,