Felmentették Ugron Ákos Gábor helyettes államtitkárt

17:02 | 2018 06. 19.

Kategóriák: Al kiemelt, Közélet

Nagy István agrárminiszter javaslatára Orbán Viktor miniszterelnök felmentette helyettes államtitkári tisztségéből a családjával Pilisszentivánon élő, Solymáron cserkészkedő Ugron Ákos Gábort – számolt be a hírről a június 18-i Magyar Közlönyre hivatkozva az Erdő-Mező erdészeti hírportál.

Az 1974-es születésű, Soproni Egyetemen okleveles erdőmérnökként végzett szakember 1999-ben a Pilisi Parkerdő Zrt.-nél kezdte pályafutását, majd 2005-ben került az FVM-be. Helyettes államtitkárként 2014 óta dolgozott a Földművelésügyi Minisztériumnál, komoly munkát végzett többek között az erdészeti törvény módosításában.

“Megtisztelő volt állami vezetőként szolgálni az erdő- vad- és halgazdálkodás ügyét!” – írta ki a leköszönő helyettes államtitkár Facebook oldalára.

Korábbi cikkünk:
Solymári cserkészből helyettes államtitkár

Változások az Agrárminisztériumnál

Nem Ugron Ákos az egyetlen távozó, a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 221. § (2) bekezdés c) pontja alapján Gál Péter eredetvédelemért felelős helyettes államtitkár és Szakáli István Loránd agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkár is elhagyni kényszerül az Agrárminisztériumot. Emellett a Magyar Közlönyben megjelent információk alapján lemondott nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkári pozíciójáról Tóth Katalin. Ugyanezen jogszabályra hivatkozva Bogdán Boglárkát, Balczó Bertalant, Belánszky-Demkó Zsoltot, dr. Kőrösmezei Csaba Györgyöt, László Tibor Zoltánt és dr. Nagy Jánost helyettes államtitkárrá nevezték ki. További változás, hogy az eddig Miniszterelnökségnél munkálkodó dr. Mezei Dávid Csaba és dr. Viski József helyettes államtitkárok május 22-étől az Agrárminisztérium szakmai gárdáját erősítik.

(Erdő-Mező Online)

Címkék: , ,