Gondolta volna? Kasszás Erzsi megdobta a CBA üzletek forgalmát

13:35 | 2017 10. 06.

Kategóriák: Közélet

A CBA és az Umbrella Kft. együttműködéséből született Kasszás Erzsi karakterét az ország számos pontján megszerették a vásárlók. A CBA forgalma ráadásul nagyot nőtt az első félévben, és a kiskereskedelmi lánc illetékesei szerint ebben Erzsinek is szerepe van – értesült a Kreatív.hu.

Idén márciusban vezette be a gyorsan internetes mémmé váló Kasszás Erzsi karakterét a CBA. A klasszikus reklámügynökség nélkül, a CBA marketingcsapata és az Umbrella gyártócég együttműködéséből született figura azóta kapott hideget és meleget a reklámszakmától.

A CBA ennek ellenére kitartott a figura mellett, nem álltak le vele, folyamatosan frissülő tartalmakat készítettek, aminek fontos eleme volt a vidéki roadshow és a rendszeres online videós megjelenés – írja a portál.

Dárdai Adrienn, a CBA marketingvezetője a múlt heti Internet Hungary rendezvényen beszélt arról, hogy a kampány valós hatását ugyan hosszabb idő alatt tudják majd mérni, de az már biztos, hogy az idei első félévben 2016 azonos időszakához képest 12 százalékos forgalomnövekedést ért el a CBA. (A bejelentés szokatlannak számít, hiszen a CBA hivatalosan nem közöl csoportszintű adatokat, csak az egyes franchise-partnerek jelentkeznek cégbeszámolókkal)

Ez komoly növekedés, különösen, hogy a CBA hálózata csökkent időközben, miután tavaly szerződést bontottak a csődbe jutott Nógrád megyei partnerükkel, a Palóc nagykerrel. Ráadásul a kiskereskedelmi iparág átlagos növekedése a CBA szerint kevesebb, mint 4 százalék volt ugyanebben az időszakban.

Dárdai szerint a reklámkampányon kívül is lehetett számos egyéb tényező, ami hatással volt a forgalomra., de abban biztosak, hogy a kampánynak szerepe volt a növekedésben. Hogy konkrétan mekkora, azokat további kutatásokkal igyekeznek majd meghatározni.

Kasszás Erzsi alakjával kapcsolatban Dárdai azt is elmondta, hogy külön hálásak, mert az őket ért kritika hatására elindult a CBA üzleteinek egységes szintre hozása, amire most óriási figyelmet fordítanak országszerte.

(Napi.hu – K. Kiss Gergely)

 

Címkék: , , ,