Grátiszba kaptuk az Alapzajt – Igazi bulihangulat volt a Rotiban

08:56 | 2011 08. 01.

Kategóriák: Közélet

Hatalmas bulit csinált szombaton a pilisvörösvári Rotburger Sörözőben a Grátisz Zenekar. Az éjszakába nyúló táncos estén az Alapzaj nevű banda is besegített fergeteges gitárosukkal. Folytatódik kritikasorozatunk a helyi zenekarokat illetően.

Igazi Grátisz volt!

Nem kellett sokat várni a Grátisz zenekar szombati buliján arra, hogy táncra perdüljön a közönség. Persze, olyan dalok mellett, amit a banda az este folyamán játszott, nem nehéz feloldódni, de ehhez jó zenészekre is szükség volt – ebben pedig nem volt hiány. A Guns ’n’ Roses „Knockin’ on heaven’s door” című dala a romantikusabbaknak, míg a Deák Bill vagy éppen Illés nóták a pörgést kedvelőknek szolgált alapul az önfeledt szórakozáshoz.

„Hihetetlen, de már 10 éve zenélünk együtt, változatlan felállásban!” – olvasható a csapat Facebook adatlapján. Őszintén szólva ennek a helyiek csak örülhetnek, mert egy kifejezetten színvonalas, fergeteges hangulatot teremtő zenekarral lennénk szegényebbek. Így azonban augusztus 13-án ugyancsak a Rotiban újra találkozhatunk a bandával. A gitárosok, Demi és H. Zoli előtt le a kalappal, Tomi bácsi hangja pedig nagyon passzolt a „retróslágerekhez”. Igaz, kicsit meglepő volt, hogy a legpörgősebb számokat is egy helyben állva, szinte mozdulatlanul énekelte végig. A többieket megemlítve – mert ők is megérdemlik – Pityu bácsi – basszus; H. Szilveszter – billentyű; Zoli bácsi – dob.

Ezt az Alapzajt nem kell szűrni

Valahol a buli felénél egy „vendégzenekart” is köszönthetett a közönség. A 2010. augusztusában életre keltett Alapzaj zenekar kicsit sem maradt el a tapasztaltabb Grátisz mögött. Az ismert Guns ’n’ Roses szám itt is elhangzott, és pozitív meglepetés volt hallani a Bikini egyik legnagyszerűbb dalát, a Temesvári vasárnapot. Daczi Zsolt alkotása merész húzásnak tűnik egy ilyen bulin, de őszintén szólva nekem nagyon bejött! Ezt követően pedig igazán beindult a négy fiú, és válogatott csemegékkel szórakoztattak minket. A kérdés pedig jogosnak tűnhetett: „Részegen ki visz majd haza?”.

A zenekar két tagját mindenképpen ki kell emelni. Demeter Erik énekes és gitáros megdöbbentően jó hangja és Mohácsi Márk szólógitáros tehetsége egyszerűen lenyűgözött. Utóbbi a koncert végén vállára dobta gitárját, és a szólót lehetetlen testhelyzetben, látatlanul is kitűnően nyomta végig. Ha hanyatt is dobta volna magát a közönség előtt, és úgy pörögve szólózott volna, rögtön az AC/DC-vel vontam volna párhuzamot… De így is 10-ből 10 adnék neki! Természetesen a basszusgitáros, Keller Viktor és Varga Ádám dobos előtt is le a kalappal.

Kiváló buli a kavarodás ellenére is

Volt ugyan egy kisebb kavarodás a helyfoglalások kapcsán – hol ide, hol oda akarták ültetni embereket a buli elején, de még így is fergeteges program volt a szombati. Az Alapzaj után ismét a Grátisz zenekaré volt a főszerep, és bizony a vége is kiválóan sikerült – a legnagyobb baj az volt, hogy kevés volt a ráadás!

Augusztus 13-án tehát ismét Grátisz koncert a Rotiban!

(Gribek Dániel – Varkapu.info)

Kapcsolódó cikkek:
Dübörgött a rock a Villa körül
Megállni Tilos! (Interjú)
Az m1 Domovina műsorában zenélt a SantovSKA (+Videó)
„Mindenhova szeretnénk eljutni” – Interjú a Just Four zenekarral

Címkék: , , , , , ,