E-ON: Ürömön már helyre állt az áramellátás, Solymár-Piliscsaba hálozaton még dolgoznak

17:48 | 2023 11. 30.

Kategóriák: Közélet

Csütörtök estére áram nélkül maradtak a solymári lakosok – tudta meg a Varkapu.info. Egyelőre pontos információnk nincsen, de többen jelezték, hogy Nagykovácsiban és Remeteszőlősőn is problémát észleltek. Amint bővebbet megtudunk, jelentkezünk!

Frissítés 22:00 – Megérkezett az E-ON hivatalos válasza Varkapu.info kérdésére:

“Csütörtökön a lehulló ónos eső okozta jegesedés következtében, késő délutánra a vezetékekre több helyen fák dőltek, nagyméretű faágak törtek le, vezetékek szakadtak le, Piliscsaba térségében okozva ezzel áramszünetet. Az E.ON szakemberi az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság bevonásával megerősített létszámban dolgoznak a hálózati sérülések javításán. Munkájukat nagymértékben nehezítik a téli időjárási körülmények, a csúszós, jeges utak. A Budapest III. kerület Bécsi út, valamint Üröm egy részén már helyreállították a szolgáltatást a szakemberek. A Solymár, és Piliscsaba áramhálózaton, amely a környező településeket is érinti az esti órákban is folynak a javítások. A helyszínen dolgozó munkatársak mindent megtesznek annak érdekében, hogy a még érintett háztartásokban is mielőbb helyreálljon az áramellátás.

A javítások elvégzéséig még előfordulhat félfeszültség, ez az áramkötés szakadások, vezetékszakadások okozta fázishiány kapcsán tapasztalható átmenetileg.”

Frissítés 21:50 – Miközben várjuk az E-ON sajtóosztályának válaszait, Pilisvörösvár is sötétbe borult este fél 10-kor.

Frissítés 20:30 – Kérdéseinket feltettük az E-On sajtóosztályán, ahol azt ígérték. hogy tájékoztatják portálunkat. Amint megjönnek a válaszok, frissítjük cikkünket.

Frissítés 19:30 – Több helyen is arra panaszkodnak, hogy áram ugyan van, de nem a megszokott erősségű. Szerkesztőségünknél is villognak a LED lámpák, a legtöbb gép világít, de nem üzemel. Javasoljuk a biztosítékok lekapcsolását, amíg a rendszer helyre nem áll.

 

Frissítés  18:30 – Folyamatosan érkeznek a kommentek a Varkapu.info felületére, amiből kiderült, hogy Piliscsaba, Piliscsév, Pilisjászfalu, Kesztölc, Leányvár is érintett. Pilisvörösváron áramingadozás észlelhető. Sőt, olvasónk szerint Pilisszentiván is sötétbe borult.

 

Frissítés 18:05 – A Solymári Polgármesteri Hivatal úgy tudja, hogy a Magas utácaban egy vezeték sérült meg, az okozza az áramkimaradást a település több pontján

(Varkapu.info)

Címkék: ,