Hamarosan kezdődik a levendulaszüret Pilisborosjenőn

16:09 | 2020 05. 24.

Kategóriák: Fő kiemelt, Közélet

Hamarosan nyit a Kevélyhegyi Levendulamező, ahol már az elmúlt években is hatalmas volt a nyüzsgés a kedvelt növény virágzásakor. A Pilisborosjenő határában levő ültetvénynél nemcsak gyűjteni lehet a mediterrán hangulatú csokrokat, hanem fotózni is.

A levendulaszüret június 5-én, 9 órakor veszi kezdetét, s előre láthatólag június 14-ig csodálhatjuk meg a földet.

A belépéshez látogatói jegy, vagy aratótáska megvásárlása szükséges!

  • Látogatói jegy: 14 éves kor felett 500 Ft.
  • Kisebb méretű papírtáska 1000 Ft,
  • Nagyobb méretű papírtáska 2800 Ft-ba kerül.

A levendulát ollóval, metszőollóval lehet szüretelni. Metszőollót korlátozott számban, 500 Ft letéti díj ellenében tudnak a helyszínen biztosítani.

Kutyásokat és fotósokat is várnak

A kutyával érkező vendégek számára a kijelölt útvonalon végigjárható az egész gazdaság, és a “kutyás területen” a virágok közé is bevihetők négylábú kedvenceink.

A profi fotósok számára külön területet biztosítanak. A levendulaföld weboldalán elérhető online foglalási rendszerben van lehetőség a bejelentkezéshez. A profi fotózás ára 5000 ft/óra.

Levendula a- fotósok részére- lezárt területen kívül bárhol szüretelhető.

 

Szüret a járvány idején

A jelenlegi veszélyhelyzet miatt a bejáratnál alkoholtartalmú kézfertőtlenítőszert helyeznek ki, a padokat, pultokat és a metszőollókat rendszeresen fertőtlenítik, a bejáratnál jelölik az ajánlott 1.5 méteres távolságot.

Levendulamezőnk közel 3 hektáros alapterületű, jelenleg 1.5 hektáron szüretelhető a levendula.

Megközelíthetőség:
Tömegközlekedéssel Budapest Árpád híd autóbusz-állomástól induló 840-es volánbusszal 25-30 perc alatt érhető el Pilisborosjenő buszvégállomása. Innen 8-10 perces sétával lehet eljutni levendulamezőnkre.

Gépkocsival Ürömön keresztül érhető el Pilisborosjenő. A Fő úton végighaladva a Mindszenti utca elején található Mesevölgy Óvodával szemben helyezkedik el a föld.

Parkolni ingyenes lehet a Mesevölgy Óvoda mellett közel 1 hektáros területű kijelölt parkolóban.

 

Címkék: , ,