Helyi egyesületeket is támogathatunk a dm pályázatán

14:39 | 2018 06. 04.

Kategóriák: Közélet

A dm idén is a helyi ügyekre szeretné felhívni a figyelmet, ezért ismét pályázatot írt ki civil projektek támogatására. A nyertes kezdeményezések 500-500 ezer forintos támogatásban részesülnek. Bemutatjuk a térséget érintő pályázókat, akiket közönségszavazáson keresztül támogathatunk.

A dm idén 25 éves, ezért 25 szervezet helyi kezdeményezését fogja támogatni. A következő kategóriákhoz kapcsolódva lehetett nevezni: egészséges életmódra való nevelés, szociálisan hátrányos helyzetben élő családok támogatása és a környezettudatos életmódra irányuló kezdeményezések.

Amellett, hogy a független zsűri bírálja a pályázókat, június 4. és 16. között a nagyközönség is leadhatja szavazatát.

Íme, a térségben induló egyesületek, projektek:

Sulikupa 2018 ősz/tél
Piliscsaba

“A túrasorozatot 2009 óta minden évben megrendezzük. Célja, hogy a gyerekekkel megszerettessük a természetjárást. Vegyék észre a természet szépségeit. Érdekes helyekre jussanak el és időnként izgalmas túrákon vegyenek részt. A sorozatban a 2018-as év őszén a résztvevőknek hat (5-10 km-es) gyalogtúrát vezetünk. A gyerekek igazoló füzetükbe pecséteket gyűjtenek, és akinek 6 pecsét összegyűlik az év végére, névre szóló serleget kap elismerésül. A túrákon bárki részt vehet 5-99 éves korig, azonban csak általános iskolások (és kitartó nagyobb óvodások) jelentkezhetnek a túrasorozatba és a végső serleg díjazásban is csak ők részesülhetnek. A díjátadásra hagyományosan, a decemberi, éjszakai „Mikulás túrán” kerül sor. A túrák különböző nehézségűek és hosszúságúak lesznek, de mindenki számára teljesíthetőek. Feltétel, hogy a 9 év alattiak csak szülői kísérettel vehetnek részt a túrákon.”

Szavazok>>>

Futrinkázz velünk
Piliscsaba

“A Futrinka utca Kutyavédő és Kutyás Szabadidősport Egyesület 2018 év második felétől szeretné megvalósítani már régen dédelgetett álmát. Egy olyan menhely létrehozását tervezzük, ahol nemcsak védenceink élhetnek számukra megfelelő körülmények között, amíg eljön értük az álom gazdi, hanem a minőségi állatmentéssel tudnánk minél több támogatónkat és a helyi közösséget megismertetni. Tervünk, hogy tevékenységünkbe folyamatosan bevonnánk a helyi közösséget, iskolákat, óvodákat ezzel kialakítva menhelyünk és a helyi közösség közti jó kapcsolatot. Szeretnénk rendszeresen családi piknikeket, örökbefogadó napokat, az egészséges életmódot elősegítő kutyás programokat, iskolai ismeretfejlesztő napokat, középiskolások kötelező közösségi szolgálati napokat valamint kutyaiskolát szervezni, ahová várjuk a helyieket, a már meglévő és újdonsült támogatóinkat. Egyesületünk eddig is örömmel vette különböző cégek társadalmi szerepvállalása keretében nálunk végzett önkéntes munkáját, és ehhez a jövőben is örömmel társulunk.”

Szavazok>>>

Érzékenyítés MÁSként
Solymár

“13 éve dolgozunk együtt értelmi fogyatékossággal élő emberekkel a MáSzínházban. Mi és nézőink tanúi vagyunk, ahogy ledőlnek a maguk és a társadalom által épített falak. Sokat kísérletezünk inkluzív találkozásokkal foglalkozásainkon és táborainkban, amikor tagjaink ép értelmű emberekkel alkotnak együtt. Most szeretnénk kidolgozni egy érzékenyítő programot, amelyet elvihetnénk iskolákba és cégekhez, hogy ők is megismerkedhessenek velünk a színház és a cirkusz világában való közös kalandozás során.”

Szavazok>>>

Csak pozitívan!
Páty

“Az én csodálatos testem és lelkem”… A speciális mozgó osztályteremben az egészséges, tudatos életmódra hívjuk fel a figyelmet. Pozitív gondolkodással az egészséges életért. A korosztályoknak megfelelő programok a gyermekek természetes életszeretetére, aktivitására épít, megtanítva őket a helyes döntések meghozatalára. Ráébresztjük a gyermekeket saját személyiségük, egyéniségük egyedi, megismételhetetlen voltára, feltétlen értékére. Nem pusztán „nem”-et mondani tanítjuk meg őket, hanem arra, mennyi mindenre tudnak „igen”-t mondani, miben tudnak örömöt találni.”

Szavazok>>>

Kismamák-Nagymamák
Esztergom

“A szerveztünk életében mindig kiemelt jelentőséggel bírt a roma női érdekképviselet, ugyanis azt tapasztaljuk, hogy a cigány nők egy része teljesen kiszorul abból, hogy saját életével kapcsolatosan döntéseket hozhasson. Programunkkal a cigány közösséghez tartozó, szociális hátrányokkal küzdő lányanyákat szeretnénk elsősorban megszólítani, egészségnevelő célzattal. A projekt során fontosnak látjuk, ha egyszerre több generációt is bevonunk a munkába. Úgy gondoljuk, hogy a modern látásmód mellett legalább ugyanolyan fontos, az idős nők tapasztalatainak meghallgatása is, így nagymama korú hölgyeknek is teret adunk. Szeretnénk olyan programokat szervezni, amelyben a gyermekvállalásról, a gyermekgondozásról, a kisgyermeknevelésről, a higiéniáról, a családtervezésről beszélgethetünk meghívott vendégek bevonásával.”

Szavazok>>>

Természetesen nem csak a fent említett egyesületekre lehet szavazni, a további indulók bemutatkozója ITT érhető el>>>

(Varkapu.info)

Címkék: , , , , ,