A héten véget ér az aláírásgyűjtés a Búcsú térre tervezett sportcsarnok ügyében

10:29 | 2017 12. 01.

Kategóriák: Fő kiemelt, Közélet

Bár a pontos számok csak jövő héten derülnek ki, amikor a Tegyünk Együtt Vörösvárért Egyesület összegzi az íveket, úgy tudjuk, már ezernél is több aláírás összegyűlt azért, hogy a Pilisvörösvárra tervezett sportcsarnokot ne a Búcsú térre építsék meg, hanem a Báthory utcánál, az uszoda közelében. A petíciót a korábban megadott helyszíneken már csak pénteken láthatják el kézjegyükkel a tiltakozó lakosok, ám szombaton az egyesület még azt tervezi, hogy kitelepül a boltok elé. A hétvégén azonban lezárul az aláírás-gyűjtő kampány.

“Mindenképpen lezárjuk az akciót még az első adventi vasárnap előtt, hiszen nem szeretnénk, hogy a karácsonyra történő felkészülést ez a téma zavarja meg. Éppen ezért már csak néhány óra áll a rendelkezésre, hogy a helyi lakosok ebben a formában mondják el véleményüket a sportcsarnok ügyében. A jövő héten összegezzük a beérkezett íveket, és néhány napon belül benyújtjuk a város vezetésének” – mondta el a Varkapu.info kérdésére Bakos László. A TEVÖ elnöke portálunknak előzetesen sikeresnek értékelte az akciót, mint mondta, a cél az volt, hogy legalább ezer aláírás jöjjön össze, ezt pedig várhatóan sikerül majd túlteljesíteni. Ennél pontosabb becslésbe azonban nem bocsátkozott, hiszen számos aláírás-gyűjtő ív van még a település különböző pontjain, és a társszervezeteknél.

A Búcsú térre tervezett sportcsarnok ügyében ugyanis nem csak a Tegyünk Együtt Vörösvárért Egyesület emelt szót, a petícióhoz csatlakozott a Pilisi Kulturális Örökségünk Védelméért Alapítvány, a Szebb Környezetünkért Egyesület, a Fidesz és a KDNP pilisvörösvári szervezete, valamint a Pilisvörösvári Horgász Egyesület is.

Korábbi híreink a sportcsarnok ügyében >>>

A petíció tárgya az alábbi:
“Támogatom, hogy a sportcsarnok a tervezett uszoda mellett épüljön és ne a Búcsú téren.”

Pénteken még a következő gyűjtőhelyeken írhatja alá a petíciót:

Schreck Lakástextil Szalon, Puskin u. 1. (Fő u. sarok)
Krivinger zöldséges Fő utca 58.
Müller festékbolt Szent Erzsébet utca 82/a.
Halőrház a Kacsa tó mellett
Original Beauty szépségszalon Kisfaludy utca 29.
Szépségszalon, Báthory utca 14.
Krivinger zöldséges (Spar mellett), Bécsi út 2/a.
Fodrászat és körömstúdió (Krivinger zöldséges fölött), Bécsi út 2/a.
Müller festékbolt, Fő út 3.
Dohánybolt (Varázskő mögött), Fő út 2/c.
Hősök tere 1.
Nonstop kisbolt, Budai Nagy Antal utca 2.

(Varkapu.info)

Címkék: , , , , , , , , , , ,