Hétvégén pótlóbuszok járnak a szentendrei HÉV egy szakaszán

21:19 | 2018 09. 13.

Kategóriák: Közélet

A H5-ös HÉV szeptember 15-én és 16-án csak a Batthyány tér és Békásmegyer, illetve Pomáz és Szentendre állomás között közlekedik pályakarbantartás miatt. A HÉV-szerelvények helyett Békásmegyer és Pomáz között H5-ös jelzéssel pótlóbusz jár. A késő esti időszakban egyes pótlóbuszok Békásmegyertől meghosszabbított útvonalon, Szentendréig közlekednek – tájékoztat a BKK.

A közleményből kiderül, hogy valamennyi pótlóbuszon szállítható kerékpár. A 160-as autóbuszra Békásmegyer H végállomáson a 960-as autóbusz Móricz Zsigmond körtér irányú megállóhelyén lehet le- és felszállni.

H5-ös HÉV közlekedése

A H5-ös HÉV a Batthyány tér és Békásmegyer, illetve Pomáz és Szentendre állomás között közlekedik. Pomáz és Szentendre között a szerelvények mindkét irányban felváltva közlekednek a két vágányon, ezért Pomáz és Pannóniatelep állomásokon felváltva állnak meg a Szentendre, illetve a Batthyány tér irányú peron mellett.

H5-ös pótlóbusz napközben

A H5-ös pótlóbuszra Pomáz H felé Békásmegyeren a 160-as autóbusz felszállóhelyén lehet felszállni, majd a pótlóbusz a 943-as autóbusz Budakalász, Budai út; Budakalász, Lenfonó H és Szentistvántelep H megállóiban áll meg.

A H5-ös pótlóbuszra Békásmegyer H felé Pomázon a VOLÁN pályaudvaron, a HÉV-pótló autóbusz kijelölt megállóhelyén lehet felszállni, majd a pótlóbusz a 943-as autóbusz Szentistvántelep H; Budakalász, Lenfonó H és Budakalász, Budai út megállóiban áll meg.

H5-ös pótlóbusz késő esténként

Egyes pótlóbuszok szombatról vasárnapra, valamint vasárnapról hétfőre virradó éjszaka meghosszabbított útvonalon Békásmegyertől Szentendréig közlekednek, és a 943-as autóbusz Pomáz H; Pomáz, Dózsa György utca; Szentendre, Papírgyár; Egyetem megállóhelyein állnak meg.

(BKK)

Címkék: , , , ,