Hétvégi programajánló a térségből

12:38 | 2021 09. 10.

Kategóriák: Fő kiemelt, Közélet

Szeptember második hétvégéjén sem unatkozhatunk, hiszen a térség településein változatos rendezvényeket szerveznek. Szeretsz túrázni? Buliznál egy jót? Kulturális programot keresel? Gyerekekkel vagy? Ezek a programok várnak rád a hétvégén:

Solymári Búcsú

Szeptember 10. és 12. között rendezik meg a Solymári Búcsút, rengeteg koncerttel, hagyományőrző és gyerekprogrammal. A színpadra lép többek között Deák Bill Gyula és az Anna and the Barbies, de azok is jót bulizhatnak, akik a disco vagy épp a sváb zene kedvelői.

A rendezvényen a gyerekek sem maradnak élmény nélkül: bűvész show és századfordulós játékdélután is szerepel a programok között.

Részletes program>>>

Szántói Örökség napok

Szeptember 10-én és 11-én rendezik meg a hagyományőrző programokkal tarkított napokat Pilisszántón. A fúvószenekarok és táncegyüttesek bemutatóit követően leleplezik a helyi tűzoltóság új autóját. Az este során pedig a Kék-házba látogat az Irigy Hónaljmirigy, a Pedrofon együttes és DJ Kori.

Részletes program>>>

Jubileumi Adománygyűjtő Ünnepség Ürömön

Szeptember 11-én, szombaton különleges eseményt rendeznek Ürömön, ugyanis a Hegyvidéki Polgárőr Egyesület fennállásának húszadik esztendejét ünnepli. A jubileumot adománygyűjtéssel és remek programokkal fűszerezik az őszi hétvégén.

Részletes program>>>

Szüreti felvonulás és bál Piliscsabán

Szeptember 11-én, szombaton szüreti felvonuláson vehetnek részt a helyiek Piliscsabán, este 20 órakor pedig a szakiskola színháztermében rendezik meg a szüreti bált, ahol a jó hangulatról és a zenéről a Mondschein Kapelle zenekar gondoskodik.

Részletes program>>>

Országos Foltvarró Fesztivál Pilisvörösváron

Kreatív, kézműves helyiek figyelem! A Művészetek Háza ad otthont szeptember 10. és 12. között az országos foltvarró fesztiválnak, mely során kiállításokkal, tanfolyammal, varróversennyel várnak minden kézügyest.

Részletes program>>>

Első Kalászi Kultúr Piknik

Piknikezzünk együtt a Hollóvölgyben szeptember 11-én délután kettőtől napnyugtáig. Egy pohár finom borral vagy üdítővel, egy szelet kemencében sült padlizsánkrémes vagy sült húsos-zsíros kenyérrel és sok meglepetéssel várják a piknikezni érkező budakalásziakat a szervezők. “Pihenj, töltődj a nyár utolsó napsugarait élvezve a Hollóvölgyben!”

Részletes program>>>

Kevély teljesítménytúra

Az egyedülállóan szép Nagy-Kevély körül és alatt vezet az Ösvénytaposó Baráti Társaság túrája. Megcsodálható a homokkőből formálódott Jenői-torony, az impozáns látványt nyújtó “Egri vár”, ahol az Egri csillagokat forgatták, valamint a Teve-szikla. A hosszabb távon indulók útba ejtik a Mackó-barlangot, ahol valaha barlangi medve csontokat találtak. Csobánkán a Szent-kútnál felfrissülve másszák meg az Oszoly-hegy oldalát, majd a Csúcs-hegyet.
A Zöld-barlang közelében csodálatos panoráma kínálkozik, a Pilis-hegyeit csodálhatják meg. Távok: 30 km, 20 km, 10 km.

Részletes program>>>

Családi Egészségnap Pilisszentivánon

A Pilisilen Nagycsaládos Egyesület szűrővizsgálatokkal, sportegyesületi bemutatókkal, fitness és torna órákkal vár Pilisszentivánon. A gyerekek sem maradnak program nélkül: ugrálóvár, arcfestés, kézműveskedés. Belépő a jókedv!

Részletes program>>>>

(Varkapu.info)

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,