Hiába várták: Flirt helyett maradt a késve induló dízelmozdony

13:04 | 2017 12. 11.

Kategóriák: Fő kiemelt, Közélet

Ahogy arról korábban tájékoztattuk olvasóinkat, ma indult volna az első Flirt motorvonat a frissen villamosított esztergomi vonalon. Ám, mint azt az iho.hu megírta, a korszerű villamos motorvonat helyett végül egy régi dízelmozdony által vontatott szerelvény gördült ki a Nyugatiból, az is 17 perces késéssel.

Egyes információk szerint a Flirt a helyén várta az indulást, csakhogy a Telekom nem adta áldását a villamos üzem felvételére, sőt kell még a közművek beleegyezése is. (Azóta a Telekom reagált erre a hírre, a Varkapu.info-hoz eljuttatott levelük IDE kattintva olvasható!)

A MÁV-START az Index érdeklődésére küldött válasza szerint fel voltak készülve arra, hogy a 2110-2117-es vonatpárt Flirt motorvonatból állítsa ki. Nem a vasúttársaságon múlott, hogy ez nem valósult meg – tették hozzá, és tovább irányítottak a vonal felújítását koordináló NIF Zrt.-hez. A hírportál az ő válaszukat is várja.

A 70 milliárd forintból, 3 év alatt felújított, Budapest-Esztergom közötti pályát 2015. augusztus 20-án adták át. A vasútvonal felújítását eredetileg 2013 év végi határidővel tervezték, de a projekt különböző okok miatt háromszor fél évet csúszott. Ráadásul még mindig nincs teljesen kész, a mintegy 50 milliárd forintba fájó villamosítás se fejeződött be, hiszen a Nyugatiból Piliscsabáig közlekedő első Flirt el se tudott indulni.

(INDEX, Fotó: Vörös Attila – Iho.hu)

Címkék: , , , , , , ,