Így halad a Klotildligeti állomás felújítása

08:24 | 2018 08. 22.

Kategóriák: Fő kiemelt, Közélet

“Látványosan halad a Klotildligeti állomás épületének és közvetlen környezetének felújítása” – tájékoztatja a lakosokat Farkas András, Piliscsaba polgármestere.

A közleményből kiderül, hogy az állami beruházás nemcsak az állomás épületét, hanem a vízelvezetést is érinti. “A művezetőtől megtudtam, hogy néhány helyen megsüllyedt az épület, ezért néhány szakaszt újra kellett falazni” – tette hozzá a polgármester.

A szakemberek jelentős bontást végeztek, de az eredeti kő burkolat ott, ahol lehet, teljes egészében megmaradt, illetve szükség szerint javítják, pótolják. A boltívek megmaradnak, itt egy nyitott, de fedett teret alakítanak ki, és helyet kap egy mozgáskorlátozottaknak épített mosdó is.

A boltívek előtt viacolor borítás, a hátsó fronton pedig egy ivókút létesül. E héten már a gépészek is hozzálátnak a munkálatokhoz és megkezdődik a tető ácsszerkezetének megépítése is.

A klotildligeti állomás építése kapcsán a vízelvezetés kiépítése is folyamatban van. Érintett utcák az Aulich Lajos utca, a Béla Király út és a Dessewffy utca. Több szakaszon a régi földárok burkolatot kapott.

“A vízelvezetés jelentős része felszín alatt történik. Ennek alapvető célja, hogy a Klotildliget felől érkező vizeket elvezesse és megakadályozza azt, hogy megálljon a víz az állomás felőli oldalon, másrészt cél, hogy megakadályozza, hogy elöntse a víz a fényesligeti területet. Mindez úgy valósul meg, hogy bizonyos szakaszokon felszín alatt történik a vízelvezetés, a merőleges utcákban pedig felszíni árkok lesznek” – olvasható a polgármesteri közleményben.

(Varkapu.info)

Címkék: , , , , , ,