Itt van az ősz…Szüreti mulatságok a térségben!

06:44 | 2017 09. 13.

Kategóriák: Közélet, Kultúra

A hagyományokhoz híven idén is összegyűjtük a térség szüreti rendezvényeit, hogy olvasóink minél könnyebben elérhessék a remek programokat. A felvonulások kihagyhatatlan résztvevője a szőlő, a bor és persze a remek muzsika, íme az idei felhozatal:

Cikkünket folyamatosan frissítjük, hiszen még egyes településeken nem tették közzé a szüreti programkínálatot. Érdemes nyomon követni a bejegyzést, hiszen ha friss programok jelennek meg, nálunk biztosan megtalálja!

A 2016-os pilisvörösvári és solymári szüretről készült fotóink ITT érhetők el>>>

Budakalász

Időpont: 2017. szeptember 16. szombat 14:00 – 24:00
 
A hagyományos szüreti felvonulás mellett kiállítás megnyitóval, a Lenvirág Táncegyüttes táncházával, sváb mulatságokkal várnak minden érdeklődőt Budakalászon.
 
Piliscsaba
 
Időpont: 2017. szeptember 30. szombat 15:00
 
Szeptember utolsó hétvégéjén rendezik meg a szüreti programot Piliscabán. A gyülekezőt és vendégfogadást követően elindul a menet a Csaba-kertből a hagyományos felvonulási útvonalon. Este pedig kezdetét veszi a bál.
 
 
Piliscsév
 
Időpont: 2017. szeptember 16. szombat 15:00
 
A szüreti felvonulás a Jubileum térről indul, s egészen a Pincefaluig tart majd, amelyre népviseletben, jelmezben is lehet érkezni. A bálon az XLF-Együttes gondoskodik a jó hangulatról.
 
 
Pilisszentiván
 
Időpont:  2017. szeptember 16. szombat 14:30
 
A Nyugdíjas Egyesület szervezésében szüreti felvonulásra és mulatságra várnak minden érdeklődőt Pilisszentivánon. A menet a busz-fordulótól indul, majd a Fő téren vidám műsorban lehet részünk. A batyus bálon az Adlersteiner zenekar csap a húrok közé.
Részletes program>>>

Pilisvörösvár

Időpont: 2017. szeptember 30. 15:00

Szeptember utolsó szombatján a hagyományoknak megfelelően az idei évben is megrendezik a szüreti mulatságot. A felvonulás a búcsú téren kezdődik, majd a gimnázium udvarában ér véget, ahol nemzetiségi táncegyüttesek produkcióit láthatjuk. Este sváb bál a  Werischwarer Burschen zenekarral.
Részletes program>>>

Zsámbék

Időpont:  2017. szeptember 23. szombat 12:00
 
A zsámbéki szüreti lovas felvonulás a Zichy térről indul, majd az est során a Lohr Kapelle húzza majd a talpalávalót. A rendezvényen lesz büfé, s hajnalig tartó tánc, mulatság.
 
 
(Varkapu.info)
Címkék: , , , , , , , , , ,