Jobbik: a kormány akadályozza meg az új transzformátorállomás építését a Pilisben!

19:34 | 2017 01. 28.

Kategóriák: Közélet

A Jobbik felszólította a kormányt, hogy akadályozza meg annak a transzformátorállomásnak a felépítését, amelyet az ELMŰ tervez létrehozni Pilisszántón.

 
 
Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a 70-80 méter széles erdőirtással járó beruházás Magyarország egyik legszebb védett természeti környezetét rombolhatja szét, amely egyben a “magyarság és az egyház szakrális helye is”.
 
Kiemelte, Pilisszántó az áramszolgáltatótól ígért 65 millió forintból egy új tornatermet kíván építeni, vagyis szerinte a kabinet könnyen megakadályozhatná a beruházást, ha támogatná a település ezen célját.
 
A jobbikos politikus bejelentette továbbá, parlamenti írásbeli kérdésben várnak választ Orbán Viktor kormányfőtől arra, miként kívánja kormánya megvédeni a Pilist.
 
Szilágyi György emellett beszélt arról is, hogy a Jobbik vizsgálatot kezdeményezett a Bács-Kiskun megyei főügyészségen Monok Józseffel, Izsák fidezses polgármesterével szemben, aki sajtóhírek alapján saját céljaira használ a cége által uniós forrásból épített vadászházakat.
 
“Nem csoda, hogy ilyen ügyekkel találkozunk” – fogalmazott az ellenzéki politikus, hozzátéve, “kiskirályok” lakják az országot, akik a “saját területükön kicsiben ugyanazt csinálják, mint amit Orbán Viktor nagyban csinál az országban”.
 
Szilágyi György kérdésekre válaszolva úgy fogalmazott, a Fidesz fizetett provokátorokat tervez ellentüntetőként küldeni a Jobbik szombati, budapesti évértékelőjéhez. “A Fidesz minden nemtelen eszközzel teljes mértékben megpróbálja lejáratni a Jobbikot, megpróbál bomlasztó tevékenységet végezni, ami eddig nem sikerült neki és nem is fog sikerülni” – tette hozzá.
 
Az ellenzéki politikus további kérdésekre válaszolva kijelentette, a Jobbik teljes mértékben nyitott minden olyan értelmiségi irányába, aki Magyarország érdekében akar tenni. “Mi nem azzal kívánunk foglalkozni, hogy ki, milyen pártállású” – mondta Szilágyi György, aki szerint pártja minden olyan jó szándékú emberrel együtt tud dolgozni, akinek “múltjában nem találhatóak olyan foltok, mint mondjuk Gyurcsány Ferenc vagy Orbán Viktor múltjában”.
 
(MTI)
Címkék: , , , , ,