Kannabiszültetvényt számoltak fel a rendőrök Remeteszőlősön

10:13 | 2021 01. 20.

Kategóriák: Fő kiemelt, Közélet

Komárom-Esztergom és Pest megyei felderítők közel ezer tőből álló cannabis ültetvényt számoltak fel egy ház pincéjében.

A 2021. január 18-án kora reggelre tervezett akciót sűrű információcsere és komoly felderítő munka előzte meg. A remeteszőlősi telken kialakított illegális növénytermesztés leleplezéséhez szükséges előkészítés után a két megye rendőrei biztosra mehettek. A családi háztól különálló két helyiségben 324, illetve 579,

összesen 903 tő cannabist számoltak össze

a több órán keresztül zajlott helyszíni szemlén. A botanikus szakértő előzetes véleménye alapján a növények morfológiai tulajdonságaik alapján a Cannabis Sativa kendernövény egyedei. Nagyobb részük virágzó, a maradék a korai virágzás állapotában.

A cannabis mellett

több mint 1,5 millió forintot,

feljegyzéseket és a teljes berendezést is lefoglalták.

Az ültetvény gazdáját, az ott lakó 37 éves férfit előállították. Kihallgatásán beismerte és azóta megbánta a terhére rótt bűncselekményt. Vallomásában előadta, hogy tavaly év elején döntött az illegális növények termesztése mellett.

Az ültetvény létrehozásához és felvirágoztatásához szükséges lámpákra, elszívó berendezésekre, tálcákra, tápoldatokra, tápszerekre, állványokra, aggregátorra, több mint 10 millió forintot költött. Néhány hónappal később a már kialakított és felszerelt pincében kezdte ültetni a külföldről beszerzett palántákat.

Saját használatra szánta

Állítása szerint kereskedni nem akart vele, saját használatra szánta, bár szüretelni még nem volt lehetősége és most már nem is lesz, erről a rendőrök gondoskodtak. A rajtaütéssel az alkalmanként szerény becslések szerint is kb. 180 kiló, több százmillió forint értékű marihuána felhalmozását akadályozták meg.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást az őrizetbe vett férfi ellen, egyben kezdeményezték letartóztatását.

(police.hu)

Címkék: , ,