Kikerültek a láthatósági zászlók a pilisvörösvári átjárókhoz

18:12 | 2018 03. 17.

Kategóriák: Al kiemelt, Közélet

Aki az esős idő ellenére kimozdult otthonról, az láthatta, hogy a város gyalogos átkelőhelyeinél sárga zászlók lettek kihelyezve szombat délelőtt. Mire is jók ezek?

Január közepén osztottuk meg a hírt, miszerint a Tegyünk Együtt Vörösvárért Egyesület (TEVÖ) a biztonságos gyalogos közlekedés érdekében fényvisszaverő lobogókat helyezne el a városban található zebrákhoz.

A gyalogosok a zászlókat használva a rossz látási viszonyok ellenére is jól észrevehetőek lennének, így az autósok már messziről érzékelnék az arra közlekedőket. Különösen hasznos ez az eszköz az iskolák környékén, ahol napi szinten több tucat gyermek kel át az úton, illetve a Pilisvörösvár külterületére eső buszmegállóknál, ahol sem világítás, sem zebra nem segíti a hajnali sötétben munkába indulókat.

A zászló segít, hogy jobban észrevehetőek legyünk

A mai naptól pedig már nem kell feltételes módban beszélni a kezdeményezésről, ugyanis a délelőtt folyamán a TEVÖ tagjai a település több pontján is kihelyezték a láthatósági zászlókat. “Közlekedjetek óvatosan! A zászló nem véd meg semmitől, az csak abban segít, hogy jobban észrevehetőek legyünk. Tudjuk, hogy nem ez a végleges megoldás, de jobb mint a semmi” – olvasható az egyesület Facebook-oldalán.

A közleményből továbbá kiderül, hogy a TEVÖ kérni fogja a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársait, hogy fessék újra a zebrákat, hiszen azok sok helyen megkoptak. Pilisvörösvár önkormányzattól pedig azt, hogy a közvilágítást fokozza ezeken a helyeken.

Hogyan használjuk?

 A fényvisszaverő lobogók használata nagyon egyszerű: ha valaki rossz látási viszonyok között akar átkelni az úton, felveszi a láthatósági zászlót, maga elé emeli, majd amikor átér a túloldalra, beteszi az ott található tartóba, hogy a vele szemből érkező is hasonlóan cselekedhessen. 

(Varkapu.info, Fotó: TEVÖ)

Címkék: , , , ,