Koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Pilisvörösváron

21:48 | 2020 09. 03.

Kategóriák: Egészség, Fő kiemelt, Közélet

A tavaszi hullámmal ellentétben van aktív fertőzött Pilisvörösváron is – tájékoztatta a térségben élőket a Vörösvári Hírek csütörtökön. Az Önkormányzat felvette a kapcsolatot az ÁNTSZ szentendrei kirendeltségével, ahol a járványügyi szakértő elmondta, hogy az egész ország területén, így a mi környékünkön is folyamatosan emelkedik az esetszám.

Mindenkit foglalkoztató kérdés, hogy mi történik a pilisvörösvári intézményekben a gyerekekkel és az ott dolgozó felnőttekkel.

“A járványügyi szakértő arra a határozott álláspontra helyezkedik, hogy intézménybezárásra csak legvégső esetben kerüljön sor, ha a gyerekek vagy az intézményi dolgozók között találnának fertőzött személyt. Az irányadó protokoll szerint a gyerekek szülei nem tartoznak a közvetlen kontaktszemélyek közé. A kontakt személyek a gyerekek és az intézményi dolgozók” – írja a Vörösvári Hírek.

A hírportál ma reggel kapott jelzést arról, hogy a Pilisvörösvári Tipegő Bölcsődében az egyik gyermek hozzátartozója pozitív tesztet kapott, és erről értesítette az intézményvezetőt. A városvezetés haladéktalanul kikérte a szentendrei ÁNTSZ útmutatását, ez alapján az intézményt nem kell bezárni. Az ott dolgozókon PCR-teszt került elvégzésre még ma délelőtt.

A városi fenntartású intézményekben (bölcsőde, óvoda) fokozottan ügyelnek a higiéniára, lázmérésre, maszkviselésre és fertőtlenítésre. A nem városi fenntartású iskolákban szintúgy.

Kérjük a szülőket, hogy működjenek együtt az intézményekkel, és mindenkit kérünk, hogy tartsák be a járványügyi előírásokat!

Címkék: ,