A közútkezelő már 2016-ban hozzájárult a középszigetes gyalogos-átkelőhelyhez az Útőrháznál

16:55 | 2018 04. 10.

Kategóriák: Közélet

A Tegyünk Együtt Vörösvárért Egyesület március közepén láthatósági zászlókat helyezett ki a pilisvörösvári átjárókhoz, amelynek célja, hogy rossz látási viszonyok között is biztonságosan tudjunk átkelni az utakon. Ekkor felhívták a figyelmet arra is, hogy a város több pontján elkoptak a zebrát jelölő részek, illetve, hogy vannak olyan buszmegállók, amikhez az eljutást a mai napig nem segítik kiépített gyalogátkelőhelyek. Az egyesület tagjai ekkor ígéretet tettek, hogy felveszik a közútkezelővel és az önkormányzattal a kapcsolatot. Előbbitől megérkezett a válasz.

Az egyesület a Magyar Közútnál érdeklődött az Útőrház utcai buszmegállók és gyalogosátkelő kapcsán, melyre az alábbi válasz érkezett:

“2016. február 4-én kelt közútkezelői nyilatkozatában hozzájárulását adta Pilisvörösvár Város Önkormányzat számára tárgyi helyszínen az autóbuszmegállók áthelyezésére illetve középszigetes gyalogos-átkelőhely kiépítésére.…nem rendelkezünk információval azt illetően, hogy a kivitelezést mikor kívánja megkezdeni az építtető.”

A TEVÖ ezzel kapcsolatban információt kért az önkormányzattól is, amint válasz érkezik, megosztjuk!

(Varkapu.info)

Címkék: , , ,