Ligeti Állatorvosi Rendelő: cica ivartalanítás mellé most ajándék jár!

09:32 | 2019 02. 12.

Kategóriák: Al kiemelt, Közélet

Február végéig a Ligeti Állatorvosi Rendelőben ivartalanított macskák ajándék veszettség elleni oltást kapnak, vagy ingyen megvizsgálják leukózis és macska AIDS fertőzöttségüket!

Magyarországon szinte mindenhol kezelhetetlen probléma a kóborló macskák befogása, elhelyezése. Gazdához juttatásuk szinte reménytelen. Újra itt a tavasz, indul a párzási szezon, tovább növekszik a gazdátlan állatok száma. Napjainkban a felelős állattartás része kellene legyen mind a nőstények, mind a kandúrok mielőbbi ivartalanítása. Ez állategészségügyi és állatvédelmi szempontból is számos előnnyel jár.

Macska ivartalanítást a Pilisvörösvári Állatorvosi rendelőben is el tudják végezni. A műtéti sterilitás, a belső felszívódó varratok, a legmodernebb altatószerek és gyógyszerek biztosítják, hogy kedvence a legjobbat kapja.

Mi a veszettség?

A veszettség olyan fertőző betegség, ami az emlősöknél (embernél is) agy–, valamint gerincvelő gyulladást okoz és mindig halállal végződik. A háziállatok közül a macskák jelenthetnek kiemelt veszélyt a terjesztés szempontjából, kijáró/kinti macskák a kóborlásaik alkalmával több idegen állattal találkozhatnak, ezért fokozottabban vannak kitéve a fertőzésveszélynek. Ezen kívül számolni kell a sok gazdátlan cicával is.

Hazánkban csak a kutyák esetén kötelező beadatni a vakcinát, de a macskákat is érdemes beoltani, hiszen így biztosan elkerülhető a fertőzés.

Mi a leukózis és a macska AIDS?

A leukózis és a macska AIDS (FIV) egyre gyakrabban előforduló macska betegségek, sok esetben súlyos elváltozások alakulnak ki, a jellegtelen és/vagy gyakori betegségek hátterében is állhatnak. Szintén a kijáró cicák veszélyeztetettek. A gyorsteszt egy csepp vérből 5-10 perc alatt kimutatja a fertőzést így a cica hosszú távú kezelése időben elkezdhető.

Ivartalanítás mellé most ajándék jár!

Február 11-től február 28-ig (az ebben az időszakban ivartalanított macskák esetében) minden a Ligeti Állatorvosi Rendelőben ivartalanított cica 5.000 Ft értékű ajándékot kap!

1. választható ajándék

  • kinti/kijárós cicáknak javasolt, varratszedésnél ingyenes veszettség elleni oltás.

VAGY

2. választható ajándék:

leukózis és macska AIDS szűrővizsgálat helyben végzett gyorsteszt (a műtéti altatáskor egy csepp vérből elvégezhető, az eredmény a műtét végén már tudható)

Telefonos bejelentkezési lehetőség:
(rendelési időben) a vizsgálatokra

PILISVÖRÖSVÁR
Ligeti Állatorvosi Rendelő

Pilisvörösvár, Kisfaludy u. 48.
+36 26 332 450 vagy
+36 30 924 1520

Címkék: , , , , ,