Magyar Idők: Hamarosan Flirt-ök járnak Esztergomba

07:29 | 2018 03. 06.

Kategóriák: Fő kiemelt, Közélet

A teljes vonalon villamos motorvonatok közlekedhetnek a Budapest–Esztergom vasútvonalon, ha Piliscsaba és Esztergom között felszerelik az új biztosítóberendezéseket. Lapszemle.

Mint emlékezetes, korábban felújították a pályát, az állomásokat, majd a rekonstrukció újabb szakaszában kiépült a felsővezeték. Az utóbbit próbaképpen áram alá helyezték a múlt év végén, és a Budapest–Piliscsaba szakaszon naponta néhány alkalommal már szállítottak is utast a FLIRT elektromos motorvonatok.

A Piliscsaba és Esztergom közötti szakasz biztosítóberendezéseinek cseréje a hétvégén megkezdődött – közölte a Nemzeti ­Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A munkálatok szombaton és vasárnap Leányvár állomáson zajlottak, március 10–12. között Esztergom-kertváros és Esztergom állomásokon dolgoznak majd a szakemberek, ezalatt Dorog és Esztergom között vonatpótló autó­buszok fogják szállítani az utasokat.

A villamosítás mellett számos egyéb munkát is elvégeztek, illetve szeptember végéig elvégeznek a 2-es vonalon. Második vágányt építettek Angyalföld és Újpest vasútállomás között. A legtöbb fejlesztés a vasút és más közlekedési rendszerek kapcsolatának javítását szolgálja: Angyalföld vasútállomásnál például új aluljárót építettek, és áthelyezték a 14-es villamos megállóját.

Hasonló célból alakítanak ki intermodális csomópontokat Esztergomban és Dorogon. Ez azt jelenti, hogy a vasútállomások fogadóépületeit felújítják, és közvetlenül mellettük alakítják ki a busz-végállomásokat.

(magyaridok.hu)

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , ,