Manchester: futball, művészeti teázó, bajnokság

07:55 | 2019 12. 15.

Kategóriák: Közélet

Manchester üzleti, média és kulturális központ. Nagy-Britanniában, London után, a második legjelentősebb város. A Manchester Unitedről még azok is hallottak, akik egyébként nem nagy focirajongók, vagy nem sok közük van a futball világához. A Manchester United az egyik leghíresebb futballklub a világon. Ha valaki nem a futball, hanem a múzeumok miatt látogatna ebbe a városba, akkor helyesen teszi, mivel a városban több múzeum is lehetőséget biztosít a kultúra magunkba szippantására. Manchester híres múzeumainak sorát gazdagítja többek között a Manchester Múzeum, az Imperial War Museum North (Birodalmi Háborús Múzeum), vagy a Museum of Science of Industry (Tudományos és Ipari Múzeum).


Art of tea

A művészek szeretnek művészeti teázókban és kávézókban megfordulni. Nem csak ők, hanem civilek is, hiszen az ilyen helyeknek egyfajta varázslatos hangulata van. Az Art of tea a különleges kávék és teák mellett, a világ minden tájáról kínál bor és sörkülönlegességeket. A helyhez egy könyvesbolt is tartozik. Napsütésben a teraszon is helyet lehet foglalni, míg a hűvösebb évszakokban egy kanapén összegömbölyödve lehet élvezni az egyedülálló kávé és tea aromákat. Élő zene is gondoskodik a hangulatról és gyakran rendeznek kiállításokat helyi művészek munkáiból.

A helyben készített ételek finomak és ízletesek. A hely hangulata olyannyira megragadja az embert, hogy nincs kedve elmozdulni a helyéről, egész nap csak üldögélne és élvezné a hangulatos légkört, amely körbe veszi. A hely nem csak emberbarát, hanem kutyabarát is.

National Football Museum

A Nemzeti Futballmúzeumot mindenképp érdemes megtekinteni azoknak, akik rajonganak ezért a sportért. A múzeum kiállított tárgyain és relikviáin keresztül megismerhetjük az angol labdarúgás történelmét és olyan élményekkel gazdagodhatunk, amelyekre még idősebb korunkban is jó lesz visszaemlékezni.

Míg a felnőttek a kiállított tárgyakban gyönyörködhetnek, addig a gyerekek interaktív játékokkal játszhatnak. Nem csak futballmezeket, cipőket és trófeákat csodálhatunk meg a múzeumban, hanem filmek is segítik a múlt felelevenítését. Az 1xBet magyar oldala szerint Diego Maradona inge mellett, Petr Cech híres fejvédőjét is megcsodálhatjuk, de Pele útlevelét is megpillanthatjuk.

Manchester United Bajnokság

A foci szerelmesei bizonyára örülnek egy-egy bajnokságnak és még arra sem sajnálják az időt és az energiát, hogy személyesen tekintsenek meg egy-egy mérkőzést. A Bet365 információi alapján áprilisban lehetőség van megnézni egy fantasztikusnak ígérkező mérkőzést – Manchester United – Bournemouth – az angol bajnokságban.

People’s History Museum

A Népi Történeti Múzeum elnyerte a családbarát múzeum elnevezést. A múzeumban nem csak történelmi ismereteket eleveníthetünk fel és ismerhetünk meg, hanem a kávézóban kicsit meg is pihenhetünk, mielőtt Manchester újabb helyszínét látogatnánk meg.
A múzeumban bemutatott brit történetek és tárgyak képet adnak arról, hogy az emberek miként formálhatják a sorsukat és miként alakíthatnak a történelmi szálakon. A múzeumban megismerhetjük az angol szociális és munkajogi helyzet alakulását és az ipari forradalomról is képet kaphatunk.