Mégis húzódik az M0 – Nem kapott építési engedélyt a NIF, és Solymárral sem tudott megegyezni

18:41 | 2017 10. 24.

Kategóriák: Al kiemelt, Fő kiemelt, Közélet

Budapest Főváros Kormányhivatala határozatot hozott, amelyben nem adta meg a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) részére az építési engedélyt az M0 autóút északi szektor 11 sz. főút és 10 sz. főút (M10 autóút I. ütem) közötti szakasz építéséhez – olvasható a solymaronline.hu portálon.

A helyi híroldal információ szerint a NIF Zrt. ráadásul Solymárral sem tudott megegyezni az autóút építésével kapcsolatos solymári közlekedési beruházásokról. A település jegyzője éppen ezért nemleges szakhatósági állásfoglalást adott a folyamatban lévő építési engedélyezési eljárásban.

Solymár újra megfogalmazza igényeit

A települési önkormányzat képviselő-testülete az október 25-i ülésén ismét megfogalmazza a község közlekedésfejlesztési igényeit.

Már 2018-ban építhették volna az M0 autóutat

Október elején a Magyar Idők információira hivatkozva a Varkapu.info is megírta, hogy a NIF Zrt. még az idén le akarja zárni az érintett szektor nyomvonalával kapcsolatos vitákat, így jövőre elkezdődhetne az építkezés, 2022-ben be is fejeződhetne. A kivitelezőt szintén idén akarták kiválasztani.

(Varkapu.info)

Címkék: , , , , , , , , ,