Megkezdték a Nagy-tó körüli sétány és futópálya kivitelezését

10:16 | 2018 07. 23.

Kategóriák: Közélet

Ahogy arról korábban írtunk, a kivitelezési szerződést július 5-én írták alá, július 16-án, hétfőn pedig megkezdődött az idei év legnagyobb önkormányzati fejlesztése, a Nagy-tó körüli sétány és futópálya kiépítése.

A leendő létesítmény a legnagyobb pilisvörösvári bányatavat, a Nagy-tavat megkerülő, 1 kilométer hosszú és 2 méter széles aszfaltburkolatos sétálóútból és egy annak belső ívén haladó 1 méter széles rekortán burkolatú futópályából áll majd. A sétány használhatóságát kerékpártárolók, pollerek, korlátok, padok, hulladékgyűjtő edények teszik majd komfortossá. A sétány mellett a teljes szakaszon kandeláberes közvilágítást is kiépítenek, és a beruházás részeként megvalósul a Városliget sétányt a Harcsa utcával összekötő út korrekciója is.

A Pagony Táj- és Kertépítész Iroda által az öt tó környékének fejlesztésére készített tájépítészeti koncepcióterv alapján a CTB Mérnökiroda Kft. tavaly szeptemberre készítette el a kiviteli terveket, majd ezek elfogadása után a Képviselő-testület a 2018. március 1-jei ülésén döntött a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás megindításáról. A közbeszerzés eredményét június 21-én hirdették ki, miszerint a kivitelezésre a legjobb ajánlatot a Strabag Általános Építő Kft. adta, bruttó 140.004.946 forinttal.

A kivitelezési szerződést július 5-én írták alá, s július 16-án a kivitelező már meg is kezdte a futópálya és sétány nyomvonalának, tengelyeinek gps-es kitűzését, s a Horgászsor utca burkolatlan részén elkezdték a földmunkákat. A kivitelezés tervezett ideje 110 nap. Az ütemterv szerint a Vörösvári Napok ideje alatt szünetel majd a kivitelezési munka. A sétány és futópálya várhatóan október végére készül majd el.

(pilisvorosvar.hu)

Címkék: , ,