Megmentett buszjárat, eltüntetett graffitik… – Ilyen volt a TEVÖ elmúlt egy éve (VIDEÓ)

10:22 | 2019 01. 09.

Kategóriák: Fő kiemelt, Közélet

Videóban foglalta össze 2018-as tevékenységét Pilisvörösvár fiatal, de annál aktívabb civil szervezete, a Tegyünk Együtt Vörösvárért Egyesület. Mozgalmas év áll a TEVÖ mögött, megmutatjuk, mi mindent tettek egy év alatt. Sok szervezet megirigyelhetné!

A kisfilm tanúsága szerint megmentették a 830-as Volánbusz járatot Ligeten, zebrazászlókat helyeztek ki a pilisvörösvári gyalogos átkelőkhöz, eltüntették a graffitiket a sekrestyéről és a Templom téri iskoláról. Az intézmény udvarán kicserélték a kosárlabda palánkot is. A TEVÖ emellett elkészítette Pilisvörösvár közvilágítási problémáinak térképét. Felvették a kapcsolatot a Magyar Közút Zrt.-vel, aminek meg is lett az eredménye, majd rajzpályázatot szerveztek a pilisvörösvári vasúti aluljáró környékének megszépítése érdekében.

 

A Stube étteremben nyáresti szerenádot, a vasútállomás parkolójában utcai salsát szerveztek. A TEVÖ tagjai segítették a vörösvári rászoruló gyermekek nyári táborát, és az adventi időszakban az adománygyűjtést is. Emellett egész évben támogatták a hátrányos helyzetben lévő családokat, de kitüntetésekre javasolták a helyi sportolókat is. Részt vettek az Úrnapján, a szüreti felvonuláson, ott voltak az adventi vásáron.

“Tettekre ösztönöztük az önkormányzatot többször is. Rákérdeztünk a balatonfenyvesi nyaralókra… megvan még, de mintha nem is lenne. Szerettünk volna egy kerékpárutat is…” – olvasható az alábbi videóban.

Címkék: , ,