Menetrendi változások az esztergomi vonalon

12:06 | 2018 03. 08.

Kategóriák: Fő kiemelt, Közélet

A munkanap áthelyezés miatt március 9-én a munkanapra, március 10-én a péntekre érvényes forgalmi rend szerint közlekednek a vonatok. Március 14-én a pénteki, március 15-én a szombati, március 16-án és 17-én az ünnepnapi, március 18-án a vasárnapi közlekedési rend lesz érvényes a vasúton – tájékoztat a MÁV.

Emellett azonban arról sem szabad megfeledkezni, hogy március 10-12. között Esztergom-Kertváros és Esztergom állomás biztosítóberendezését helyezik üzembe, így ebben az időszakban Dorog és Esztergom között vonatpótló autóbuszok viszik majd az utasokat. 

Plusz kocsik, kedvezmények

A március 15-i ünnep idején várható utasforgalmi igényekhez igazodva a MÁV-START a lehetőségekhez képest, a helyfoglalások figyelembe vételével felhasználja az IC szerelvényekhez a plusz kocsikat.

A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a MÁV-START azt javasolja utasainak, hogy a menetjegyeket és helyjegyeket az ünnep előtt elővételben váltsák meg, illetve használják a jegyértékesítő automatákat, valamint az online vásárolható és a vonatokon akár mobiltelefonon is bemutatható e-vonatjegyet. A 26 éven aluli fiatalok az ünnepnapokra és hétvégékre érvényes 33%-os kedvezményt is igénybe vehetik március 14-én 10 órától március 18-án éjfélig. Mindemellett a gyermekek, kis és nagy családok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményekkel, valamint az új csatornakedvezményeket: a jegykiadó automatából 5%-os, online módon (e-vonatjegy) 10%-os és a csúcsidőn kívüli, alacsonyabb kihasználtságú vonatokra akár 20%-os kedvezménnyel váltható menetjegy.

Kapcsolódó cikkek:
Magyar Idők: Hamarosan Flirt-ök járnak Esztergomba
Így változik meg a dorogi vasútállomás környezete
Pályakarbantartási munkák: menetrend változás az esztergomi vonalon

(Varkapu.info)

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , ,